Politici priznali majetky. Čo priznal Matovič, Naď, Mazurek a ostatní?
30 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Pozrite sa, čo kto vlastní podľa majetkových priznaní a z čoho žije," píše denník Pravda. NR SR zverejnila veľký prehľad majetkových priznaní za rok 2020. 

Kým Róbertovi Ficovi vyčítajú, že v majetkovom priznaní chýbajú podľa niektorých isté údaje a podali dokonca aj podnet na preskúmanie jeho majetku, u Matoviča takýto problém zrejme riešiť nebudú. Ten nemá totiž ani byt, ani auto, ani motorku, ani mobil. A dokonca nepodniká. Ako sú na tom ďalší politici, spracoval denník Pravda.    

Róbertovi Ficovi (SMER - SD) vyčítajú 50 tisíc eur a zlaté mince, Richardovi Sulíkovi (SaS) ranč v Austrálii. Ten leží v žalúdku nielen členom strany Hlas, ale aj ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽaNO), ktorý ho už Sulíkovi niekoľkokrát vyčítal. 

Ako sú na tom iní politici?

Minister financií Igor Matovič podľa denníka Pravda priznáva 62 634 eur z verejnej funkcie, iné príjmy nepriznáva, nevlastní byt, nemá auto ani motorku, nevlastní mobil, má iba hotovosť, nepodniká a nič nespláca a žiadne dary nedostal.

"Poslanec Robert Fico priznáva 39 312 eur z verejnej funkcie, iné príjmy nepriznáva ani ako advokát, vlastní vinicu v bratislavskej Rači, ornú pôdu v Hrušovanoch, auto Volvo, rok výroby 2018, má úspory a stavebné sporenie a žiadne dary nedostal," píše Pravda.

Kráľovské platy ministrov. Remišová vás prekvapí
Najviac z ministrov zarobil v roku 2020 šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽANO), a to 82.652 eur. Vyplýva to z majetkových priznaní verejných funkcionárov za minulý rok, ktoré sú zverejnené na webe Národnej rady SR. Mikulec priznal aj pozemok, dom... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová, podľa Pravdy za rok 2020 priznala 157 598 eur príjem z verejnej funkcie a iné príjmy nemá. Vlastní rekreačnú chatu, ornú pôdu, rodinný dom v Pezinku, auto Ford z roku 2015 a spláca dva úvery a neprijala žiadne dary. 

Krátky "výťah" o majetkoch niektorých ďalších politikov 

Heger ma dva byty v Dúbravke, dve hypotéky,

Kollár má dom v Thajsku, byty v Španielsku, stavia v Dubaji,

Sulík nepodniká, nič nespláca, vlastní byty,

Remišová má podľa Pravdy byt v Belgicku, chatu v Pribyline a staré BMW,

Mičovský má polia, lúky aj lesy.

Naď má Audi, Mercedes, dom a rozostavaný byt,

Kolíková má dva byty a dva pozemky,

Korčok má byt v Bratislave, chatu v Senci,

Krajniak má aj umelecké predmety zberateľskej hodnoty. 

Budaj priznal, že so štátnou cenou dostal aj odmenu,

Gröhling má aj z iných príjmov 524 eur,

Milanová má byt a parkovacie miesto,

Krajčí má napríklad aj investičné zlato

Pellegrini má byty, chatu, lúku, pozemok

Kotleba má byt, zariadenie, lúku a Mazurek má dom a využíva byt v Kežmarku. 

Hovorme spolu. Prvá diskusia a provládni "odborníci" ju odmietli
Túto diskusiu očakávalo množstvo ľudí. Celú si ju môžete pozrieť na rôznych platformách, my vám z nej prinášame to najdôležitejšie. Diskusie sa zúčastnilo celé spektrum odborníkov zo všetkých oblastí života. Lekári hepatológ MUDr. Štefan... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Eka Balašková