Matovič má problém! Dostal ranu do chrbta
30 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Od začiatku roka patril medzi otvorených kritikov I. Matoviča. Nepáčilo sa mu veľa vecí, na ktoré poukázal, no nič sa údajne nezmenilo. To mu zložilo ružové okuliare. Ján Krošlák na tému svojho odchodu z poslaneckého klubu pre Plusku prezradil viac.

Nestotožnil sa s vedením strany

"Hoci nie je premiér, stále je to predseda strany a ovplyvňuje dianie,“ vysvetľoval dôvod odchodu poslanec. Kolega Šudík jeho odchod okomentoval slovami: „Sme najväčší poslanecký klub (51 členov). Chcem poďakovať všetkým poslancom OĽaNO za to, že zostávajú v našom klube aj napriek obrovským tlakom verejnosti a nie veľmi jednoduchej situácii. Som OĽaNO vďačný, že môžem vďaka ním presadzovať svoje predvolebné sľuby a preto v klube ostávam.”

Ako budú vyzerať tohoročné dušičky? Prehľad opatrení
Takto pred rokom sme na cintoríny nemohli ísť - bránil nám v tom zákaz vychádzania. Máme tu "dušičkový víkend" a pre mnohých vyvstáva otázka, či ísť, prípadne za akých okolností. Správy RTVS nám to ozrejmili. Kapacity obmedzené nie sú Pravidlá... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Prečo až teraz?

Krošlák to vysvetľuje novelou Trestného zákona. Konkrétne časti, týkajúcej sa dopingu. So skupinkou odborníkov na nej pracovali trištvrte roka a túto prácu nechcel len tak zahodiť do koša. Dodal, že keby na tomto zákone nepracoval, už by vystúpil z OĽaNO hneď na jar. Aj vďaka jeho práci budú distribútori látok, považovaných za doping, prísnejšie trestaní. Krošlák však dodal poďakoval Matovičovi za možnosť dostať sa do parlamentu.

Hranice lojálnosti

Ako sa v otvorenom rozhovore Krošlák priznal, že ho Matovič iritoval nielen v čase, keď sedel v premiérskej stoličke. Matovič podľa neho urobil sebareflexiu, za to klobúk dole. "Ale vnútri strany je stále rovnaký,“ konštatoval poslanec. 

Na čas nezaradený

Štatút nezaradeného poslanca si nejaký čas udrží. Bude zvažovať, čo ďalej. V hre je možnosť nového projektu, ale aj vstup do niektorej z mimoparlamených strán. „Mám veľa kolegov v parlamente, s ktorými si rozumiem. Uvidím, ako sa to vyvinie,“ uviedol.  Rozhodne však plánuje naďalej podporovať koalíciu.

Kňaz Štefan Kiss: Nechcel som žiadne výhody
V krátkom rozhovore pre HD, Štefan Kiss opísal ako sa dostal k cirkci a že je jediný nevidiaci evanjelický kňaz na Slovensku. Na východe Slovenska pôsobí aj nevidiaca farárka reformovanej cirkvi, pani Erika Domonkošová. Pri zmienke o nej sa... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Sympatické strany...?

Prezradil že sympatická je mu strana Sloboda a Solidarita, ale aj Sme rodina. "Teraz sa bude nonstop špekulovať. Každý deň bude ináč. Samozrejme, nevylučujem spoluprácu,“ uviedol Krošlák so smiechom na adresu poznámky, že jeho kroky povedú práve k Borisovi Kollárovi.. Už vraj počul aj takú variantu, že pôjde do strany Petra Pellegriniho. Boris Kollár však prezradil, že by Krošláka do poslaneckého klubu prijal veľmi rád.

Spúšťací moment?

Krošlákov odchod môže byť podľa Plusky "spúšťacím momentom" pre odchod ďalších poslancov. Pre Plusku to skonštatoval politológ Tomáš Koziak. Podľa politológa Jozefa Lenča tento krok nebol  žiadnym prekvapením. Avizoval ho už dlhšie. "Bude zaujímavé, kto bude nasledovať Krošlákov príklad." skonštatoval J. Lenč pre Plusku.