R. Bestro, člen skupiny mladých sociálnych demokratov: Matovičovoliči nešmírujte a nájdite si odbornú pomoc
30 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
Robert Bestro, člen skupiny mladých sociálnych demokratov v príspevku na sociálnej sieti vysvetľuje, na čo by sa mali novinári v súvislosti s únikom videozáznamu z pytliackej chaty zamerať. Podobne, ako iní, medzi ktorými sú aj niektorí novinári, ale aj odborníci z oblasti práva aj Bestro píše o tom, že z hľadiska zákonnosti ide o nevinné video. Ale dôraz kladie predovšetkým na to, prečo vôbec video vzniklo. 

"Keďže už poznáme charakter tejto vlády, tak šanca, že pod zámienkou snahy odhaliť pytliactvo jednoducho zneužili orgány činné v trestnom konaní na nahranie súkromného rozhovoru lídra opozície je tisícnásobne vyššia," píše Bestro. 

Bestro je presvedčený o tom, že jednoducho zistili, že vládnuť nevedia a už si to asi minimálne mnohí v OĽANO nadobro priznali aj sami pred sebou. "Ich mentálna kapacita a ich zvrátené hodnoty sú oveľa vhodnejšie pre politiku s obrázkami, so striekačkami, s nahrávaním oponentov, so šaškovaním a s pseudodementným klamaním voličov," píše v príspevku na sociálnej sieti. A je presvedčený, že od volieb nám ukázali akurát tak to, že okrem týchto trapošín nevedia absolútne nič.

Krčméry: Pri trojkráľovom lockdowne budeme potrebovať políciu
Na Slovensku musíme zvýšiť zaočkovanosť a preočkovať tých, ktorým klesá hladina protilátok. Inak môže dôjsť k efektu otvorených nožníc, uviedol pre TA3 infektológ Vladimír Krčméry. Štvrtú vlnu očakáva začiatkom roku 2022. Pri trojkráľovom lockdowne... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Deväť dôvodov, kvôli ktorým video vzniklo

Video podľa neho vzniklo z mnohých dôvodov a mladý sociálny demokrat ich zhrnul do deviatich bodov. Vymenúva ich: "Dlhdobo klesajúce preferencie vládnych strán. Neutíchajúce hádky v koalícii a neustála hrozba jej rozpadu. Škandály, korupcia, kauzy, ako napr. testy, 24 miliónov pre schránkové firmy, obrovské nákupy na obrane v čase krízy, zákazky pre firmu zločinca Makóa a plno plno ďalších. Prepustenie veľkého množstva nominantov Smeru, ktorých dlho držali vo väzbe nezákonne. Rozhodnutie, že boli porušené Jankovskej ľudské práva. Neustále hlbšie a hlbšie odhaľovanie manipulácie v rôznych trestných veciach a snahy nasilu zastaviť policajnú inšpekciu v ich odhaľovaní. Snaha odoberať právomoci generálnemu prokurátorovi, ktorého úrad má dohliadať na zákonnosť v štáte. A plno ďalších vecí, kvôli ktorým jedinou ich šancou je vyskladať nejaký fiktívny príbeh, ktorý by mohol ešte na ich voličov zafungovať."

Andrej Danko vyzýva Hegera: Situáciu riešte s Gazpromom!
Zdá sa, že každému ide o to, aby sa vláda začala angažovať vo veci zazmluvnenia ceny plynu pre Slovenskú republiku. Výnimkou nie je ani Slovenská národná strana a jej predseda Andrej Danko, ktorý k tomu na sociálnej sieti vyzval premiéra Eduarda... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Matovičovoliči, nešmírujte, nájdite si odbornú pomoc

Bestro si myslí, že je veľmi smutné, že okrem generálneho prokurátora Žilinku sa absolútne nikto nezaujíma o to, ako uniklo video zo spisu. Ale ani o to, ako sa dostalo k médiám a prečo si médiá z neho spravili seriál.

Najväčšou tragédiou stavu demokracie na Slovensku podľa neho je ale to, že opozičný líder je nahrávaný a sledovaný preto, lebo je opozičný líder. 

Bestro poukazuje na to, že novinári môžu moralizovať koľko chcú, ale keby niekto videl ich slovník a ich rozhovory mimo kameru, vtedy by ste ešte len videli, akí sú to pokrytci, česť výnimkám. A voličom Igora Matoviča necháva odkaz: "Pokiaľ máte v živote málo radosti, milí matovičovoliči a je vašou životnou radosťou šmírovať, nájdite buď odbornú pomoc, alebo svojpomocne pracujte na tom, aby ste si našli šťastie a zmysel života."

Igor Melicher: Lipšicovo mediálne stádo novinárov zrejme opäť funguje na plné obrátky
"Hlavne, že sú ovečky zo stáda v médiách spokojné, a ostatné médiá sadli na lep vagabundom, pretože zo seba robia užitočných idiotov, pričom sa ďalej podieľajú na trestnom čine," píše na sociálnej sieti Igor Melicher, mladý sociálny demokrat. Myslí... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová