Ako budú vyzerať tohoročné dušičky? Prehľad opatrení
30 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Takto pred rokom sme na cintoríny nemohli ísť - bránil nám v tom zákaz vychádzania. Máme tu "dušičkový víkend" a pre mnohých vyvstáva otázka, či ísť, prípadne za akých okolností. Správy RTVS nám to ozrejmili.

Kapacity obmedzené nie sú

Pravidlá však áno. Epidemická situácia sa zhoršuje. Správcovia cintorínov na nich ale kapacitu návštev nemusia obmedzovať . Potrebné je však dodržiavať základné opatrenia podľa farby okresov.

Nákup v potravinách bez rúška? Pozrite čo ľudia robia
V médiách objavili správy o skupinkách ľudí, ktorí si našli nový spôsob protestu proti nezmyselným a nezákonným opatreniam. Píšu o tom aj Topky.sk Organizované partie Títo ľudia prídu do obchodu v rúšku, ktoré si následne uprostred nákupu zložia,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Eka Balašková

"Bordové" okresy

nemajú veľké obmedzovania v exteriéroch. Správcovia cintorínov žiadajú návštevníkov, aby "dodržiavali dvojmetrový odstup a ochranu dýchacích ciest,“ hovorí Marta Popríková, riaditeľka Správy mestskej zelene v Košiciach.

Respirátory povinné

aj v exteriéroch čiernych okresov. Ak ste pri cudzích ľuďoch bližšie ako dva metre. O rozdelení okresov počas sviatkov podľa covid automatu sme písali tu.

Prachy na propagandu naším médiám nesmrdia, tvrdí Mesík
Zvykne sa vravieť, že peniaze nesmrdia, a toto tvrdenie absolútne platí pre väčšinu našich „mienkotvorných“ mainstreamových médií, ku ktorým sa už pridala aj verejnoprávna RTVS. Príchodom experimentálnych vakcín proti koronavírusu sa na Slovensku,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Tradičné opatrenia

RTVS informovala, že v mnohých mestách budú na cintorínoch a v ich okolí posilnené hliadky polície. Niektoré mestá posilnia MHD a nasadia autobusy s väčšou kapacitou na trasách vedúcich k cintorínom. 

Aby bolo všetko bezpečné

hasiči odporúčajú, neodhadzovať horiace zápalky na zem a dbať na to, aby sa od plamienka kahancov nechytili horieť napríklad plastové, alebo iné dekorácie, ktoré na cintoríny po tieto dni nosíme.