Tak predsa: Makó je vytešený. Pošta s ním podpísala lukratívnu zmluvu!
29 | 10 | 2021 I Jozef Uhlárik

To, o čom čvirikali opozičné vrabce sa napokon potvrdilo. Pýtate sa čo? Nuž že Slovenská pošta uzavrela zmluvu s firmou blízkou Ľudovítovi Makóovi.

Je verejne známe, že asi najznámejší slovenský kajúcnik Ľudovít Makó mal aj firmu zaoberajúcou sa ochranou a prepravou finančnej hotovosti, pod názvom LAMA SK (zrejme Lajo Makó – pozn. red.). Ako informuje portál 1.pluska.sk, Slovenská pošta ukončila tretiu časť verejnej súťaže na poskytovanie ochrany pri preprave finančnej hotovosti.

Slovenská pošta a LAMA SK si napokon bez námietok predsa len tľapli

Išlo vlastne o opakovanú súťaž. Prvá verejná súťaž, v ktorej ale predložili ponuku iba dvaja uchádzači, bola vyhlásená 12. októbra minulého roka. V zmysle judikátu Európskeho súdneho dvora to nebolo možné považovať za relevantnú hospodársku súťaž, a tak Slovenská pošta 3. decembra rozhodla o zrušení postupu a túto zákazku opakovane vyhlásila 13. apríla tohto roku. V prípravných trhových konzultáciách oslovila pošta hospodárske subjekty schopné poskytovať požadovanú službu. „Aj na základe týchto trhových konzultácií a po skúsenostiach z predchádzajúcej súťaže bola verejná súťaž rozdelená na tri časti podľa geografického členenia Slovenska, ktoré reflektuje existujúcu logistickú sieť Slovenskej pošty,“ uviedla hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková. Uchádzači mohli predložiť ponuku na ktorúkoľvek časť, alebo aj na všetky časti. V stanovenej lehote v časti západ dostala pošta štyri ponuky, v časti stred tri a v časti východ tiež štyri ponuky.

Šutaj Eštok: Makó, Imrecze a Suchoba svedčia za odmenu 18 miliónov eur!
18 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Dve časti súťaže – pre východ a stred – boli ukončené v júni tohto roku a úspešným uchádzačom sa stala spoločnosť Bonul. Na časť západ bola ale Slovenskej pošte doručená námietka uchádzača, ktorý sa umiestnil v poradí ako druhý. V zmysle zákona o verejnom obstarávaní do právoplatného rozhodnutia Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) nebola teda pošta oprávnená uzatvoriť zmluvu na časť západ. Spoločnosť LAMA SK, ktorá ponúkla najnižšiu cenu, súťaž vyhrala, musela teda ešte nejaké údaje doplniť. Keďže podľa hovorkyne následne už nikto nepodal žiadnu námietku proti vyhodnoteniu ponúk, po splnení všetkých legislatívnych povinností Slovenská pošta podpísala zmluvu so spoločnosťou LAMA SK, ktorá je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv.

Ako z filmu! Presný plán ako oklamať štát. V hlavných úlohách Imrecze aj Makó
15 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová