Pútavá trilógia „O čurillovcoch“ v podaní Mladých demokratov (VIDEÁ)
29 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Mladí Sociálni demokrati sa rozhodli udrieť poriadne na strunu. Po svojich veľkých vzoroch sa i oni odhodlali natočiť video. A nie jedno, ale seriál!

Videami je preslávený najmä šéf Smeru-SD Robert Fico, občas sa k nemu pridajú aj ďalší jeho spolustraníci, no a teraz sa ním nechal inšpirovať jeho „poter“, ktorému veľmi podpredseda strany Erik Kaliňák. Mladí Sociálni demokrati sa rozhodli, že natočia akýsi miniseriál – Neformálne debaty o čurillovcoch. Na svojom profile už im vyšli dve videá, teraz plánujú tretie, vraj už posledné.

Z odposluchov pripravili skrátený výber vo forme scénky z čoho sú „čurillovci“ obvinení  

Podľa „vodcu“ Erika Kaliňáka sa videá zrodili nielen preto, lebo chcú svojím fanúšikom sprostredkovať rozhovory elitných vyšetrovateľov NAKA, mediálne známych ako „čurillovci“, ale aj preto, že médiá odmietajú sprostredkovať ľuďom informácie o tom, čo sa v skutočnosti z týchto rozhovorov dozvedáme. „Čurillovcom unikli zo spisu nahrávky, ktoré sa ani nedostali na súd,“ hovorí hneď v úvode prvej časti Erik Kaliňák, podľa ktorého sa tu ututláva niečo vážne. „Nie všetci z nás majú chuť a čas čítať rozsiahle právne texty, aby zistili ako dnes funguje spravodlivosť na Slovensku. Mimovládky a média nám o tom film určite nespravia, a tak sme to zobrali na seba a z odposluchov sme vám pripravili skrátený výber vo forme scénky, aby ste pochopili z čoho sú „čurillovci“ obvinení,“ vysvetľuje ďalej podpredseda Smeru-SD a synovec exministra vnútra.

Podľa mladého Kaliňáka toto nie je ani Kiskov fiktívny príbeh, ani podobnosť čisto náhodná, toto je stav spravodlivosti na Slovensku. „Na prvé počutie ide o zneužitie právomoci ako z učebnice,“ hovorí Erik Kaliňák po krátkej vsuvke toho, ako sa „čurillovci“ bavia ohľadom vyšetrovania. „Skutočným právnym unikátom z dielne Krajského súdu je, že pripúšťa domnienku, špekuláciu, paranoju či dokonca klebetu ako dôvod na začatie trestného stíhania,“ hovorí na záver prvého dielu Erik Kaliňák.

Škandál: Šéf Tiposu Kaňka z OĽaNO dostal vlani za pár mesiacov vo funkcii odmenu 100-tisíc eur! (VIDEO)
Chceli byť čistejší ako čistí, no nepodarilo sa. Nová vláda, ktorá nastúpila po minuloročných voľbách sľubovala, že oni budú iní ako tí pred nimi. Zdá sa, že im to nie celkom vyšlo, lebo zatiaľ ich sprevádzajú samé škandály. Na jeden z nich... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Takto prebieha tá očista v policajnom zbore. Hon na nepohodlných za každú cenu

Podľa mladého smeráka Kaliňáka sa v druhej časti len námatkovo dozvieme, ako „čurillovcom“ ležala Santusová v žalúdku a ako jej vtedajší šéf inšpekcie maril spravodlivosť a spolupracoval s tými, ktorých mal prešetrovať. A opäť je k dispozícii nahratá reálna scéna, čo sa mohlo a podľa mladých smerákov aj dialo medzi „čurillovcami“. Druhý diel zachytáva vulgárne rozhovory o Santusovej, pri čom sa mladí Sociálni demokrati snažia pravdepodobne stvárniť šéfa ÚIS Petra Scholza, vyšetrovateľov NAKA Petra Ďurku a Milana Sabotu a príslušníka policajného zboru Petra Turňu. V tejto časti je zrejme zverejnený krátky rozhovor vyšetrovateľov NAKA Jána Čurillu a v odposluchoch neidentifikovanej osoby.

Údajné rozhovory svedčia o snahe orgánov činných v trestnom konaní zlomiť vyšetrovateľku ÚIS Santusovú vo väzbe. V rozhovoroch sa spomínajú i minister Roman Mikulec, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic či bývalý šéf NAKA Branislav Zurian. „Takto prebieha tá očista v policajnom zbore. Hon na nepohodlných za každú cenu,“ konštatuje v závere druhej časti Erik Kaliňák, podľa ktorého sú toto len výňatky z reálnych odposluchov „čurillovcov“.  Mladý podpredseda Smeru-SD avizuje, že v piatok zverejnia tretí, a vraj posledný diel ságy „O čurillovcoch“.

Erik Kaliňák o nových "našich", o nevidiacich novinároch a o Matovičovej strate pamäte
"Dal nám Matovič konečne za pravdu?" Pýta sa Erik Kaliňák a v nasledujúcom texte aj vysvetľuje, čo ho priviedlo k tejto otázke. Ale aj ďalšej - "stále vám to nie je trápne?", ktorú adresuje slovným verklíkom, opakujúcim neustále iba "mafia, mafia... Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Ivan Brožík