Peniaze z Ficovej kancelárie ležia na srdci aj europoslankyni
29 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Niektorím zvláštnym ľuďom "nedá spávať" hotovosť, odcudzená z kancelárie Roberta Fica v centrále Smeru. Ten ju síce priznal, ale polícii nenahlásil. Navyše sa tvári, že veď sa nič nedeje. Bližšie na to, kto chce R. Ficovi pomôcť v hľadaní zlodeja, sa pozrela Pluska.

O čom je reč?

Jeden z denníkov informoval, že niekdajšiemu premiérovi tento rok mali vykradnúť kanceláriu v straníckej centrále. Stalo sa to v čase jeho dovolenky v Grécku. Prišiel o hotovosť 50-tisíc eur a zlaté mince. Fico situáciu nedramatizoval a dodal: „Iba naivný blázon by si dnes pustil ľudí ministra Mikulca do svojej pracovne. Nič by nevyšetrili, akurát by mi tam nechali mikrofóny." 

Depresia ako jesenný strašiak
Jeseň so svojim ponurým počasím najčastejšie prináša úzkosti a depresie aj u ľudí, ktorí nimi inak netrpia. Duševné zdravie ohrozuje taktiež stres na pracovisku či množstvo rôznych obmedzení. Podľa portálu Aktuality.sk slovenský vedecký výskum... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Ešte že ju máme

K pomoci sa odhodlala aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Zrejme nemá čo iné na práci a neustále zdražovanie a kvalita života na Slovensku je jej ľahostajná a tak je odhodlaná „pomôcť" vypátrať zlodeja. „Keď niekomu ukradnú 50-tisíc eur a zlaté mince a on sa tvári, akoby mu ukradli 5 horaliek a nenahlási to na políciu, smrdí z toho veľký problém," napísala na sociálnej sieti, kde oznámila, že sa s podozrením z trestného činu krádeže obrátila na políciu. Dve trestné oznámenia podal aj poslanec z SaS Ondrej Dostál. Ten na svojej sociálnej sieti oznámil, že: „Prvé trestné oznámenie sa týka samotnej krádeže. Druhé podozrenia zo spáchania trestného činu neoznámenia trestného činu".

Čo na to odborníčka?

Lucia Kurilovská, rektorka APZ však podľa Plusky nepredpokladá, že by sa Fico pre neohlásenie krádeže dostal do problémov. „Ak zákon budeme vykladať doslovne z hľadiska výšky spôsobenej škody a príslušnej trestnej sadzby, potom je naplnená skutková podstata trestného činu. Je nepravdepodobné, aby bol poškodený ešte aj trestne stíhaný za to, že trestný čin  neoznámil." zamyslela sa. „Všetko bude závisieť od záverov OČTK." uzavrela to však s tým, že podľa jej názoru nebude voči R. Ficovi vznesené obvinenie.

Moralizátori všetkých strán a médií, vietor sa otočil!
Ešte v časoch keď sa kúrilo tuhým palivom, býval hore na komíne taký plechový kohútik. Alebo zemeguľa s vlajočkou. Alebo čokoľvek iné, reagujúce na prúdenie vetra a otáčalo sa to podľa neho. Už ani neviem či to zvyšovalo ťah v komíne, alebo to tam... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Ivan Brožík