Lintner k nahrávkam z chaty: koalícia by si ešte mädliť ruky nemala!
29 | 10 | 2021 I Petra Demková

Novinár a bývalý šéf spravodajstva Markízy Ľubo Lintner upozorňuje politikov koalície, že mädliť si už dnes ruky nad nahrávkou z chaty je priskoro. Prečo? Z viacerých dôvodov.   

Ďalší dôkaz neprofesionality RTVS

Lintner pri príležitosti zverejnenia nahrávok z chaty upozorňuje na neprofesionalitu verejnoprávnej televízie. Tá podľa bývalého šéfa rôznych spravodajstiev neodviedla pri spracovávaní reportáže dobrú prácu. „Keby v televíznej zložke verejnoprávneho média dookola vo vysielaní nepripomínali fakt z prieskumu agentúry Median.sk, že Správy RTVS sú najdôveryhodnejším televíznym spravodajstvom, tak by som to neopakoval ani ja. Že spôsob, akým sa zisťuje dôveryhodnosť televízneho spravodajstva, nedáva objektívny výsledok. Dôkazov je nadostač takmer denne,“ píše novinár Ľubo Lintner. 

Následne sa spravodajca telom aj dušou púšťa do zhrnutia toho, čo o kauze vieme a dodal, že nahrávky, fotografie a prepisy zverejnil spravodajský portál Aktuality.sk a tiež online vydanie Denníka N.

RTVS spravodajsky zlyhala

Podľa bývalého šéfa spravodajstva, len RTVS správu neuchopila dobre. „Tri televízie, TA3, Markíza a JOJ uvedenú tému spracovali vo svojich hlavných spravodajských reláciách ako redakčné spoty na začiatku relácie aj s videonahrávkami alebo fotografiami zo stretnutí v chate na nezverejnenom mieste v Nitrianskom kraji. Televízna zložka verejnoprávneho média sa pri spracovaní tejto témy "zmohla" iba na moderátorský text, v ktorom nezazneli ani len mená Robert Fico a Robert Kaliňák,“ rekapituluje Lintner. 

Pútavá trilógia „O čurillovcoch“ v podaní Mladých demokratov (VIDEÁ)
Mladí Sociálni demokrati sa rozhodli udrieť poriadne na strunu. Po svojich veľkých vzoroch sa i oni odhodlali natočiť video. A nie jedno, ale seriál! Videami je preslávený najmä šéf Smeru-SD Robert Fico, občas sa k nemu pridajú aj ďalší jeho... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

„Ak by som ako realizátor prieskumu o dôveryhodnosti televízneho spravodajstva dal možnosť rovnakej skupine divákov pozrieť si spracovanie uvedenej témy v štyroch spomínaných televíziách, tak by určite nemohli označiť, že to verejnoprávne je najdôveryhodnejšie,“ hodnotí ďalej novinár.

Stretnutie na chate nie je trestným činom

Podľa Ľuba Lintnera, politici by si ešte nemali mädliť zo svojho  „úspechu“ ruky. „Stretnutie na chate, jedlo a fľašky (bola tam aj coca-cola) prirodzene ešte nie sú trestným činom. A v situácii, keď síce Robert Fico vyhláseniami na tlačovkách pomáha rozvíjaniu teórie o vojne v polícii, ktorá má vyvolať nedôveru v zistenia policajných vyšetrovateľov, by si nemali politici v koalícii mädliť ruky, že je na svete dôkaz o tom, kto je šéfom politickej mafie, ale uvedomiť si, že úvahy o vojne v polícii intenzívne pomáhal živiť líder koaličnej strany Sme rodina Boris Kollár. A všetko sa začalo potom, keď zaistili vtedajšieho šéfa SIS V. Pčolinského,“ pripomenul bývalý šéf spravodajstva. 

„Mädliť ruky je priskoro aj z dôvodu, že ak boli ITP nasadené v chate na odposluch pre pytliactvo, budú nahrávky relevantné pre dôvod marenia vyšetrovania politikmi a advokátmi?“ pýta sa na záver Ľubo Lintner.

Blaha nazval Čaputovú madam Hindenburg! Čo jej vyčíta?
Štát odpočúval lídra opozície. A viete, aká je reakcia Zuzany Čaputovej na tieto fašistické praktiky? Neuveríte - to aj prezident Hindenburg mal pri Hitlerovi viac odvahy! Vyjadril sa na margo rozhovoru prezidentky Zuzany Čaputovej pre českú... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Diana Zaťková