Svet pred dvoma rokmi sa už nikdy nevráti, nech vyhrá ktokoľvek
29 | 10 | 2021 I Petra Demková

Konzervatívny politik Tomáš Janco (ŽIVOT- NS) upozorňuje na manipuláciu, ktorá od začiatku sprevádza únik nahrávky z chaty. Pýta sa, kto by mohol stvoriť také majstrovské dielo propagandy. Ak by to náhodou bol Daniel Lipšic, má preňho odkaz.

Všetci písali do hodiny to isté

„To sa krásne manipuluje, keď v rámci hodinky od zverejnenia vyšetrovacích materiálov cez médiá píše každý slušný denník to isté pod tou istou fotkou a 100 zväzáckych intelektuálnych trpaslíkov usilovne v šíkoch opakuje tie isté heslá, ako “Druhá Gorila!”,“ všíma si to, čo sa stalo, mladý politik.

Podľa Tomáša Janca médiá účelovo dopredu nastavili rámec, v ktorom má občan kauzu vnímať: „Celkom spontánne samozrejme - orgány činné v trestnom konaní, beztrestne vynášajúce informácie zo spisu, médiá, beztrestne zverejňujúce nie len surovú pravdu, ale aj od začiatku nastavujúce politický rámec, v akom musí byť ich čitateľstvom vnímaná....“

Len jedna fotka a identické informácie od novinárov

„Upozorňujem, že v prvom momente tu nebolo nič len jeden záber, jedna fotka - hodnotenie novinárov, ktoré čitatelia sú povinní brať na slovo, aj keď nevideli nič mimo fotky a hodnotenie politikov, ktorí vraj spisy nevideli a nezasahujú do konaní, ale napriek tomu hneď od začiatku vedeli, že pozerajú na zločiny!“ píše konzervatívny politik.

„Na začiatku bola len fotka a komentár médií a politikov- do hodiny súhlasne opakujúci to isté, bez iných dôkazov. Nech prinášajú akékoľvek konkrétnosti, už ich len dokresľujú do omaľovánky predstavivosti, ktorú vytvorili v prvom momente,“ zdôrazňuje Tomáš Janco.

Čo sa to deje? Soltész sa pustil do novinárov a zastal sa Fica!
Niečo je už naozaj zhnité v štáte Dánskom, keď sa už aj Arpád Soltész zastal R. Fica. Novinárov upozorňuje na novinársku etiku, ktorá absentuje. „Každý človek, nech je už podozrivý z čohokoľvek a nech je akokoľvek nepopulárny, má právo na... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Petra Demková

Tri známe techniky manipulácie

Podľa nádejného politika, ktorý sa hlási k strane Život- NS, mocní v prípade nahrávok z chaty použili tri veľké techniky masovej manipulácie. Takzvaný „priming“, teda zabezpečili, že ich médiá budú prvé, čo budú o veci písať. Cieľom bolo, aby nastavili od začiatku požadovaný pohľad verejnosti na to, čo vidí.

Druhou manipulačnou technikou je „rámcovanie“. Od začiatku nastavili emocionálny rámec, v ktorom bude verejnosť vidieť skutočnosť. Zabezpečujú, aby mimo rámca nemohla verejnosť myslieť. Treťou technikou je opakovanie. „Jednak sa tu evokujú staré spomienky, cez vyvolávanie pojmov, ako Gorila, Pitie koly, Janko a Martinka; a tie majú nastaviť a opakovať v slučke emocionálne manipulácie, ktoré boli úspešné v minulosti,“ upozornil syn známeho lekára, Andreja Janca.

Kto je za tým?

„Ktokoľvek je za tým - je to nádherné dielo propagandy. Škoda, že je to čisté zlo. Obdivujem mechanickú dokonalosť toho celého, ktorú mohla splodiť len veľmi ambiciózna a inteligentná myseľ, ktorá má prsty medzi politikmi aj vyšetrovateľmi a má prístup k zahraničným sponzorom a stráži peniaze,“ dostáva sa k autorom komplotu Tomáš Janco.

„Ak by to koordinoval, hypoteticky, napríklad a len pre ilustráciu, pán Lipšic, ak by čítal nedopatrením úvahu na mojej skromnej stránke, musím povedať, že skláňam klobúk pred jeho schopnosťami,“ vzdáva hold Lipšicovi Janco a dodáva: „Celé je to pravdepodobne odobrené viacerými zahraničnými subjektami.“

Toto je len príprava

Podľa Janca ide o prípravu na omnoho väčšie uchopenie moci. „Nielen ignorovanie ústavy, ale jej zabitie, tak aby videli všetci. Keď vraždíš kráľa, sprav to verejne pred celým dvorom. Keď vraždíš ústavu, musí to byť jasné celému národu. ...Mimochodom: Svet pred dvoma rokmi sa už nikdy nevráti. Nech vyhrá ktokoľvek,“ uzavrel svoj príspevok na sociálnej sieti Tomáš Janco.

Fico priznal, odkiaľ pochádzala hotovosť v kancelárii!
R. Fico vo svojom najnovšom videu vysvetlil, prečo nenahlásil zmiznutie väčšej sumy hotovosti zo svojej kancelárie. Priznal aj, odkiaľ peniaze pochádzali. To vás prekvapí! Lipšic a Matovič zaviedli ŠTB-ácky štát Robert Fico hovorí vo svojom... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Petra Demková