Z Krajčího nemôže byť bájny vták Fénix, analytici vysvetlili prečo
29 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Marek Krajčí múdruje, ale analytici z Dáta bez pátosu mu na sociálnej sieti pripomenuli jeho neslávne obdobie. "Je jasné, že by mal so sviečkami obehnúť slovenské cintoríny a kajať sa. Jediné, čo sa mu s partiou "bojovníkov" podarilo, je, že "po druhej vlne sme výrazne premorení". Dajte nám pokoj pán Marek. Dajte nám svätý pokoj," píšu okrem iného. 

Analytici z Dáta bez pátosu vybuchli. A to doslova. Podráždili ich vyhlásenia exministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktorý ako keby vstával z popola ako bájny vták Fénix. A preto mu na sociálnej sieti nechali odkaz. A pripomenuli mu jeho ministrovanie od vypuknutia Covidu.

"Šarža MarekToDal krajči sa vracia na scénu, bez hanby a poučuje. Pritom je jasné, že by mal so sviečkami obehnúť slovenské cintoríny a kajať sa. Jediné, čo sa mu s partiou "bojovníkov" podarilo, je, že "po druhej vlne sme výrazne premorení". Dajte nám pokoj pán Marek. Dajte nám svätý pokoj," píšu.

Dnes je prvá diskusia iniciatívy Hovorme spolu
Iniciatívu Hovorme spolu z našich stránok už dobre poznáte. Dnes je "Deň D", kedy sa uskutoční prvá diskusia. Ako to bude vyzerať? Diskusia bude podľa autorov iniciatívy vedená formou diváckych otázok na 7 najpálčivejších tém týkajúcich sa... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Posadnutosť testovaním

Krajčiho ministrovanie na úrade ministerstva zdravotníctva prinieslo podľa analytikov nasledovné: "54 krát vyslovené TEST, TESTOVANIE, TESTOVAŤ za 12 minút, posadnutosť testovaním. 

V príspevku sa nevenovali jeho prešľapom pri interpretácií dát, ale pripomínajú iné. "Bývalý minister nebol schopný vidieť v septembri 2020 silný nástup II. vlny, neskôr sníval o poklesoch krivky a zlomenom krku hnusobe. Potom "sa plakalo", ale nebol schopný buchnúť po stole, keď bolo treba. Neskôr odmietol ponuky Pfizeru a Moderny a neobjednal ich dokonca ani nepustil do obehu Sputnik, keď mohol," píšu.

K 31. marcu sme podľa analytikov boli lídri v počte úmrtí a boli sme aj v TOP 7 v Európe. Krajčí tvrdí, že sme mali zaočkovaných seniorov asi na 85%. Analytici mu to vyvracajú a ironicky poukazujú: "...Marek, Vy ste to zrátali 25+35+30=90, ale to sa tak nerobí..."

Ďateľ: "Ako Lipšicovi chlapci vydierali..."
"Ako Lipšicovi chlapci vydierali Bopal." Nazval svoj najnovší status na sociálnej sieti Peter Tóth, alias Ďateľ. A v texte nikoho nešetrí. Posúďte sami! "Minulý týždeň hlupáčikovia v médiách ťapuškali ručičkami od radosti, lebo... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Slovensko nepotrebuje Krajčího rady

A sú aj ostrejší. "Vy viete šíriť len nepravdy, fámy a grafy máte otočené. Od Vianoc sa nerobili elektívne operácie a zomreli zbytočne stovky ľudí. Netušili ste aká bude situácia. Nepracovali ste s dátami. Snívali ste o 2000 a 1000 na konci januára. O deťoch v škole od februára. Mali sme 3000 a deti v škole až po Veľkej Noci. Dávali ste stávky s nami a prehrali všetky tri. Mali ste plné nemocnice so 4000 pacientami s potvrdeným kovidom. Ďalšie stovky a tisíce sa do nemocníc nedostali, kyslíkové rozvody nestíhali. Mali ste vo Vami riadených nemocniciach pristavené mraziace kamióny, nestíhali krematória a Vy poviete, že ste niečo zvládli," píšu rozhorčene. 

Analytici sú presvedčení, že Slovensko nepotrebuje Krajčího rady, nepotrebuje tretie SNP. Odkazujú mu, že Slovensko nepotrebuje ani uniformovaných ministrov a vyzdobených miništrantov v oblekoch po všetkých dedinách každý víkend.

"Potrebujeme pokoj. Pokoj potrebujeme od Vás," zdôrazňujú a vysvetľujú mu, že jeho tvrdenie. že máme najhorší nástup tretej vlny je tiež mylné. 

J. Šátek - Niekto tu získal nepoužiteľné dôkazy
Jozef Šátek je zrejme nespochybniteľný odborník. Ponúkame vám teda jeho právny názor na tému, ktorá hýbe verejnosťou v ostatných dňoch. Na pytliactvo s kamerami? "Pri nasadení techniky k obrazovo-zvukovému nahrávaniu v rekreačnej chate... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Kazateľ na nesprávnom pódiu

Analytici si servítku pred ústa naozaj nedávali a pripomenuli Krajčímu aj iné. "Nikdy, ani raz ste nemali správne čísla a k nim správny komentár. Buď ste mali graf opačne, alebo ste mali zlý dátum. Komenty ste dávali naopak, predikcie ste mali absolútne nepresné. Všetkých naokolo ste ohovárali, smiali sa z nich. ponižovali ste okolie, vedcov, nespolupracovali ste s nikým, išli ste NIKAM," píšu.  

Krajčí podľa analytikov chodí po médiách a buntoší proti vlastným. Ale pripomínajú mu, že je kazateľom na nesprávnom pódiu a učiteľom v nesprávnej spoločnosti a že je bez pamäte a bez bázne a hany.

"Do toho lietadla v Košiciach, pred ktorým ste odfotený Vás mali naložiť a odletieť s Vami niekam, kde by Vám tie Vaše reči brali. My nie sme ovce. Pozrite si grafy, tabuľky a mapy z Vášho obdobia. Dnes máme DELTA vlnu a zvládneme ju. A tú druhú navhujeme volať MAREKOVA VLNA. A tých 15 tisíc obetí je aj Váš výsledok," zdôrazňujú. Marekovi Krajčímu navrhujú aj to, aby opakovali vetu a rozmýšľali nad ňou: "Druhú vlnu zvládli relatívne dobre v nemocniciach, hoci sme mali veľa úmrtí."

Po takomto zhrnutí sú znepokojujúce informácie, ktoré sa údajne objavili z kuloárov hnutia OĽaNO. Údajne sa plánuje návrat Krajčího na stoličku ministra zdravotníctva. A ten, informáciu jednoznačne nepoprel. 

Šok! Nahradí Krajčí Lengvarského?
Marek Krajčí do kresla ministra zdravotníctva nastupoval za výraznej podpory lídra hnutia OĽaNO, Igora Matoviča. Odísť po výrazným tlaku verejnosti. Do jeho kresla si sadol Vladimír Lengvarský. Igor Matovič si myslí, že Krajčí bol lepší minister... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová