Blaha nazval Čaputovú madam Hindenburg! Čo jej vyčíta?
29 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Štát odpočúval lídra opozície. A viete, aká je reakcia Zuzany Čaputovej na tieto fašistické praktiky? Neuveríte - to aj prezident Hindenburg mal pri Hitlerovi viac odvahy! Vyjadril sa na margo rozhovoru prezidentky Zuzany Čaputovej pre českú televíziu vo svojom statuse poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha.

Prezidentka si kopla do Fica

"Čaputová pre českú televíziu vyhlásila, že Hegerova vláda je krehká a ťaží z toho opozícia. A ešte si aj kopla do Roberta Fica. V takejto chvíli!" upozornil Blaha v úvode.

Podľa smeráka prezidentka ešte aj v situácii, kedy sa tu policajná moc zneužíva na diskreditáciu opozície, nevie odsúdiť takéto totalitné metódy. "A ešte si aj kopne do obete, ktorá leží na zemi. Mne sa snáď iba sníva."

Plno otázok

"Dnes sme Čaputovej poslali dve referendové otázky. Čo myslíte, čo urobí? Rovno povie, že zmarí aj druhý pokus o referendum? Alebo sa bude vyhovárať, že najskôr nech ľudia zozbierajú zase 600 tisíc podpisov, aby to potom znova arogantne hodila do koša? Dá sa od tejto pani očakávať, že sa postaví na stranu demokracie, keď ešte vo chvíli, kedy prebieha slovenský Watergate, kryje vládu a kydá na opozíciu?" kladie otázky Blaha.

Blaha má však oveľa viac otázok. Zaujíma ho napríklad ako je možné, že sa Čaputová nepýta, či je normálne, aby sa opozícia v demokratickej krajine odpočúvala pod detinskými zámienkami o pytliakoch a jeleňoch?

Referendové otázky má už prezidentka na stole
Poslanci Národnej rady (NR) SR za Smer-SD doručili prezidentke SR Zuzane Čaputovej dve referendové otázky o predčasných parlamentných voľbách. Podľa agentúry TA SR "informoval o tom predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. Poslanci podľa jeho... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | TASR/upravil Ivan Brožík

Ako je možné, že sa nepýta na úniky zo spisov? "Čo ak by ju nahrali s návrhárom jej garderób, ako s ním kšeftuje a dohaduje kariéru pre svoju dcérku? Myslíte, že liberálne médiá to budú veselo točiť a jej progresívni spolustraníci do nej budú v Európskom parlamente útočiť?" pýta sa poslanec a hneď si aj odpovedá.

Čaputovú nič nezaujíma

"Jasné, že nie. To by tu Nicholsonová vrieskala, že ide o útok na svetové ženstvo, Dostál by kričal o fašistickom štáte a Matovič by úplne prestal používať iné slová ako mafia a hydra," myslí si Blaha. "Nie, nič z tohto Čaputovú nezaujíma. Nezaujímajú ju fašistické praktiky Lipšicovcov, ani úniky zo spisov, ani útoky na opozíciu, ani mučenie vo väzbách - nič."

Čaputová si podľa Blaha len potrebuje kopnúť do Roberta Fica a opozície. "Tak znel pokyn z americkej ambasády. A madam poslušne kryje fašistickú vládu. Hindenburg by to nedával lepšie," uzavrel Blaha.

Opozičný poslanci podali návrh na odvolanie Krajniaka
Opoziční poslanci podali návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi práce Milanovi Krajniakovi (Sme rodina), informovali o tom na sociálnej sieti. Poslanci Ján Richter (Smer) a Erik Tomáš (nezaradený) na sociálnej sieti uviedli, že podali návrh na... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Ivan Mihale