ŠOK! Sudca zdvihol hlavu. Gašpar mieri z väzby na slobodu!
27 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Tibora Gašpara a ďalších, iba pár dní delí od toho, aby sa dostali na slobodu. Podľa informácií, ktoré priniesol portál Pluska súd rozhodol o jeho osude! Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry to ale vidí inak, ako sudca.

Zamotané! Nijako inak sa nedá charakterizovať to, čo sa objavujé posledné dni na verejnosti. Súvisí to so snahou Tibora Gašpara, bývalého prezidenta Policajného zboru dostať sa na slobodu? Pretože všetko dostalo nový formát, keď došlo prostedníctvom médií k zverejneniu nahrávky z utajeného stretnutia medzi Robertom Ficom (SMER - SD), Robertom Kaliňákom (SMER - SD), Miroslavom Bödörom a Marekom Parom, ktorý je obhajcom Tibora Gašpara. Stretnutia sa mal zúčastniť aj syn Tibora Gašpara. 

Práve zverejnená nahrávka má byť dôkazom, prečo má Tibor Gašpar aj naďalej ostať vo väzbe. Gašpar bol obvinený v kauze Očistec s ďalšími piatimi osobami minulého roku v novembri pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa, ale aj iné skutky.

GP Maroš Žilinka: "Úniky zo spisov sú neprípustné"
"Úniky zo spisov sú neprípustné!" Píše s veľkými písmenami na začiatku svojho statusu na sociálnej sieti Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka dňa 26. októbra 2021 vydal pokyn na preverenie... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

V nahrávkach nie je nič relevantné pre trestnoprávnu rovinu

Podľa Gašparovho obhajcu Mareka Paru bolo zverejnené, že nahrávky boli kvôli skutku pytliactva. "Musíme teda vyhodnotiť, prečo sa v nahrávkach pokračovalo, keď je zrejmé, že sa nerozdeľovali pasce na zver," povedal podľa portálu Pluska Para. V nahrávkach, ktoré sa objavili na verejnosti a ktoré sú súčasťou vyšetrovacieho spisu nie je podľa neho nič relevantné pre trestnoprávnu rovinu.

"Advokáta zaráža, že sa sleduje obhajoba a opoziční politici," píše Pluska. A vyjadril sa aj k pojednávaniu na ktoré boli privezení Tibor Gašpar a ďalší štyria obvinení. NAKA, poďla jeho vyjadrenia, už rok odopiera prístup k obrazovým a zvukovým záznamom, ako aj k ďalším dôležitým dokumentom z vyšetrovacieho spisu. 

Právnik Para sa bráni: „Nehovoríme tam nič iné, ako právne rady, na čo sme oprávnení.“
Kto otvoril Pandorinu skrinku? Video z tajných stretnutí Roberta Fica na chate opäť rozvírilo slovenské politické vody. Gorila č.2 je zrejme na svete. Videá, na ktorých sa na chate stretávali predseda strany Smer-SD Robert Fico, exminister vnútra... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik

Gašpar a ďalší sú na krôčik od slobody, ale prokurátor to vidí inak

Nateraz je zdá sa rozhodnuté! "Sudca pre prípravné konanie zamietol žiadosť prokurátora o predĺženie väzby, ktorá pre všetkých piatich obvinených trvá do 5. novembra," píše Pluska. S týmto rozhodnutím nesúhlasí prokurátor Úradu Špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek. Ten podľa Plusky využil svoj opravný prostriedok a podal sťažnosť voči výroku všetkým nevyhoveným návrhom. A tak o tom, či sa Tibor Gašpar a ďalší dostanú na slobodu rozhodne čoskoro Najvyšší súd. 

Vyšetrovateľ NAKA podal v súvislosti s únikom nahrávok trestné oznámenie
"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) z tímu Očistec podal v súvislosti s únikom videí zo stretnutí na poľovníckej chate trestné oznámenie na Úrade inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR." Vyplýva to z vyjadrenia dočasného prezidenta... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | TASR/Upravil Ivan Brožík