Vakcína spôsobuje aj výkyvy v menštruačnom cykle
26 | 10 | 2021 I Ján Papuga

TA3 uviedla informáciu, že tisíce žien po očkovaní spozorovali vynechanie menštruačného cyklu alebo jeho výkyvy. Štátny ústav pre kontrolu liečiv potvrdil, že takéto prípady máme aj na Slovensku.

Vedľajší účinok po podaní vakcíny môže nahlásiť každý zaočkovaný a mal by to aj určite využiť. Jedným z ďalších takýchto prejavov je aj narušenie ženského menštruačného cyklu. Zažili to tisíce žien. V zahraničí sa stáva  témou bližšieho vedeckého skúmania.

Rastúca nedôvera voči očkovaniu na celom svete ohrozuje boj proti smrtiacim chorobám - výskumu
Nedôvera voči očkovaniu je najvyššia vo vyspelých krajinách, pričom Francúzi patria medzi najväčších skeptickov. Zistenia prináša najnovší výskum od Wellcome Trust. Experti varujú, verejná nedôvera voči vakcinácii má negatívny vplyv na boj proti... Čítať ďalej
30 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič

Medzi bežné vedľajšie účinky po podaní vakcíny podľa WHO patrí horúčka, únava, bolesť hlavy, svalov, zimnica či bolesť v mieste vpichu. Možné zmeny v menštruačnom cykle žien zatiaľ v tomto zozname nie sú. Lekári vo Veľkej Británii sa však stretávajú s tým, že čoraz viac žien hovorí o svojich skúsenostiach.

Je to krátkodobé

Doktorka Victoria Maleová, lektorka reprodukčnej imunológie, vo svojom článku v British Medical Journal uviedla, že účinky sú našťastie „krátkodobé“ a väčšina žien sa po jednom cykle vráti do normálu.

Výzvu k vyváženej diskusii mienkotvorné médiá arogantne odignorovali
Iniciátori výzvy Hovorme spolu neuspeli so svojím otvoreným listom slovenskej verejnoprávnej (!) televízii so žiadosťou o vyvážené diskusie odborníkov z rôznych názorových prúdov. Takto by si mohol laik a občan vytvoriť reálnejšiu predstavu o... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Ján Papuga

Menštruačné zmeny boli hlásené u žien, ktoré dostali vakcíny Pfizer, Moderna a AstraZeneca. Maleová si tiež myslí, že prerušená menštruácia môže byť skôr dôsledkom imunitnej reakcie na očkovanie, než konkrétnej zložky vakcíny. Podporila by však bližší výskum tohto problému, aby sa zbytočne nešírili konšpirácie.

Doktor Jo Mountfield, viceprezident Kráľovskej akadémie pôrodníkov a gynekológov v Británii chápe, že akékoľvek zmeny menštruácie môžu vyvolávať obavy. „Chceme však ženy uistiť v tom, že po jednom alebo dvoch cykloch sa všetko vráti do normálu. Neexistuje žiaden dôkaz o tom, že by tieto výkyvy mali vplyv na plodnosť,“ spresnil.

Cestou k normálnosti je skoré premorenie žiakov
Portál postoj.sk vyspovedal riaditeľa Piaristickej spojenej školy Františka Hanáka v Prievidzi, Ambróza Jamrišku. Reč bola o situácii na školách v súvislosti s epidémiou covid 19. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Aj na Slovensku sú zaevidované tieto vedľajšie účinky

K problematike výkyvov v ženskom cykle po očkovaní sa vyjadril aj Štátny ústav pre kontrolu liečiv na Slovensku. Ten potvrdil, že takéto prípady evidujeme aj u nás. „Štátny ústav eviduje hlásenia podozrení na nežiaduce účinky v súvislosti s očkovaním na prevenciu ochorenia Covid-19, v ktorých sa uvádza porucha menštruačného cyklu, vynechanie menštruácie, predčasná menštruácia, predĺžené trvanie, krvácanie mimo cyklu, v menopauze a podobne, spresnila hovorkyňa Magdaléna Jurkemíková.

ŠÚKL zároveň zdôrazňuje, že vakcína nemá vplyv na plodnosť žien ani mužov.