Stano ako telocvikár na Luníku IX? To je teda odvaha! (FOTO)
21 | 10 | 2021 I Denis Merva

Obetavosť a pracovné nasadenie telocvikára z východu je naozaj neopísateľné! Stano prijal výzvu byť telocvikárom na Základnej škole Ľudmily Podjavorinskej na Luníku IX v Košiciach! Informáciu priniesli topky.sk


Stanislav Striženec, 33-ročný učiteľ telocviku, ktorý pochádza z Humenného, býva však aktuálne s rodinou pri Bardejove. Vyše 70 km musí každý deň dochádzať za prácou, ktorú zjavne miluje! Trvalo štyri roky, kým si telocvikár vybudoval autoritu a začal dosahovať so žiakmi úspechy. Umiestnenia na súťažiach v reprezentácii školy sú teraz už úplne bežné! Nádejný telocvikár sa postaral o modernizáciu telocvične a zaviedol na škole určitú disciplínu. Žiaci ho obľubujú a iného telocvikára si ani nevedia predstaviť.
Začiatky boli ťažké

Keď Stano nastúpil v apríli roku 2018 podmienky na telocvik boli mizerné. "V telocvični sme nemali teplo, podlaha bola popraskaná, všade samé hrbolčeky, miestami aj porozbíjaná," pripomenul si telocvikár. V sklade našiel len zopár lôpt a staré švihadlá. "Podmienky na výučbu telesnej výchovy tu neboli prakticky žiadne," dodal. Správu napísali topky.sk.
Dnes je všetko inak

Žiaci dosahujú obdivuhodné výsledky. "Vynikajú hlavne v krátkych behoch, skoku do diaľky či hode raketou, čo je predispozícia na oštep. Začína sa im však dariť aj v iných disciplínach, ako v skoku do výšky či vo vytrvalostnom behu,“ pochválil svojich žiakov telocvikár. Svojpomocne rozobrali starú podlahu v telocvičniach, čím ušetrili peniaze, z ktorých následne kúpili pomôcky na cvičenie.
Deti majú potenciál

Množstvo detí v mladom veku na Luníku IX má problém s cigaretami, ale aj s drogami. Dal žiakom behať 800-metrový beh, aby videl, ktorí fajčia alebo fetujú. Niektoré deti fajčia už od prvého stupňa základnej školy. Jeho talentovaní zverenci sú väčšinou z lepších rodín, kde sa o deti starajú. "U tých z horších podmienok vidno, že disciplína a dochádzka je chabá. My v škole to však nevyriešime, my to tu len kompenzujeme,“ dodal telocvikár Stanislav.

Lunik IX Pojdavorinska
zdroj/facebook/(@Stanislav Striženec)


Lunik IX Podjavorinskej
zdroj/facebook(@Stanislav Striženec)


 

Bežkyňa z rómskej osady má na trénera prosbu!
Talentovaná bežkyňa Annamária Horváthová z Moldavy nad Bodvou aktuálne netrénuje, nakoľko sa zotavuje z potratu. Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Denis Merva