Laššáková: Takto sa nevládne. Koalícia hasí požiare, ktoré sama zapálila
20 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Ľubica Laššáková, exministerka kultúry a súčasná poslankyňa strany Hlas - SD sa vyjadrila na svojom facebookovom profile k zasadnutiu výboru pre kultúru a médiá.


Podľa nej zasadnutie výboru pre kultúru a médiá v plnej miere odhalilo chaos a nekompetentnosť vládnutia koalície. Ministerka kultúry Natália Milanová, ktorá obhajovala zrušenie kvót hrania slovenskej hudby v súkromných rádiách, sa na rokovanie nedostavila. Poslala štátneho tajomníka. Ten nevedel obhájiť pôvodné rozhodnutie nekompetentnej ministerky.

Ministerka Milanová sa definitívne zhovädila. Matovič zasiahol, ona stiahla zákon aj chvost
15 | 10 | 2021 | TASR

Takto sa nemôže spravovať štát

Napokon aj predstavitelia SaS podporili návrh vyradiť Milanovej návrh. „Zdravý rozum zvíťazil nad aroganciou a nezmyselnosťou. Úprimne však treba povedať, že nositeľom tohto zdravého rozumu bol paradoxne Igor Matovič, ktorý rýchlejšie ako Milanová vyhodnotil, že nepotrebuje mať proti sebe naštvaných okrem zdravotníkov, policajtov, podnikateľov... aj slovenských hudobníkov, autorov a producentov.“ Či to Matovičovi pridá politické body, to nechajme nezodpovedané.

Isté však je, že táto vláda a ministerka kultúry prijímajú rozhodnutia od stola a nekomunikujú s tými, ktorých sa to dotýka. Potom narýchlo riešia svoj hlúpe návrhy. „Takto sa nemôže spravovať štát,“ uzavrela Laššáková.