Z pokusu o vraždu vo Veľkej Ide obvinili 26-ročného muža. Polícia ho dolapila do 20 minút
15 | 10 | 2021 I TASR
Košickí policajti vyšetrujú hroziví prípad. Obvinili 26-ročného muža. Pokúsil sa zavraždiť istú ženu sekerou. Zaťal jej ju rovno do hlavy, informuje TASR.

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu obvinila polícia 26-ročného muža z okresu Košice – okolie. Podľa doterajšieho vyšetrovania vo štvrtok (14. 10.) v obci Veľká Ida zaťal 48-ročnej žene čepeľou sekery do oblasti hlavy v úmysle zabiť ju. Žene spôsobil vážne zranenia, je v umelom spánku. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

K útoku malo dôjsť podvečer v blízkosti jedného z rodinných domov. „Polícia do 20 minút od spáchania tohto činu podozrivého muža vypátrala a obmedzila na osobnej slobode v miestnej osade. Tiež bola zaistená sekera, ktorou útočil,“ povedala Mésarová. Muža umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu za tento obzvlášť závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Starostovia a primátori Remišovej a Budajovi: Spamätajte sa, aby sme nemuseli ísť inou cestou!
Na tlačovom brífingu v mene približne 60 starostov a primátorov hovoril starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík. Odkazujú Remišovej a Budajovi, aby sa spamätali. Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Eka Balašková