Smutné: Držiteľ zlatej Jánskeho plakety si musel za test zaplatiť, pritom krv daroval zdarma!
15 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Je to celé zvláštne. Keď štát potrebuje krv zvoláva darcov, dá im malé občerstvenie a šup preč. Keď ale darca potrebuje test na COVID, musí si ho zaplatiť. Za darovanú krv však nedostane ani cent...


Ak je niekto XY násobný darca krvi, za čo má zlatú alebo diamantovú Jánskeho plaketu, tak štát by toto pri testoch na COVID zohľadniť mohol a mal. Aspoň tak, že daný človek si za ne nemusí platiť pri vyšetrení u lekára, pretože mnohí ich vyžadujú. Na facebookovom profile Nekŕmte nás odpadom sa v statuse sťažuje „zlatý“ darca, že za test si musel zaplatiť.
To slušne sa nedá ani komentovať! Hovadaaaa!

„Týmto chcem pozdraviť našu vládu. Som 53 násobný bezplatný darca krvi a dnes som si zaplatil za test, tak nabudúce si aj ja zapýtam za odber,“ napísal v statuse rozhnevaný darca. Tým doslova otvoril Pandorinu skrinku názorov v diskusii pod statusom, ktoré zväčša vyznievali v jeho prospech. „Nabudúce sa treba otočiť a odísť, nie platiť si za „test“,“ napísal Radovan Andrášik.

„Hnus. Tak na prvej strane zháňajú krv kade-tade a na druhej nevedia ju oceniť! To preto, lebo máme vynikajúceho ministra zdravotníctva a ešte lepšieho ministra financií. Na jednej strane lotéria, na druhej život!! To slušne sa nedá ani komentovať!! Hovadaaaa!!,“ skonštatovala Renata Hriblanová. „Fak to je na zamyslenie ja mam diamantovú a tiež som platila,“ uviedla Janka Papajčíková. „Dnes boli darovať krv zadarmo môj manžel so synom. Sú neočkovaní, žiadny test nepotrebovali, nik ich netestuje, ale zaujímavé, že do reštaurácie jest ísť nemohli... kto toto vysvetlí,“ krúti hlavou Miroslava Putnová.



„Smutnejšie je, že v Spišskej Novej Vsi za 15 eur vám spravia AG. Otec má problémy s očami, chcel ísť ku očnej od pol šiestej ráno čakal pred očnou na objednanie o 7:15 mu pani očná povedala, že bez testu alebo očkovania ho nemôže ošetriť. To má človek zomrieť aby ho vyšetrili, alebo čo chcú?? Chudák otec nebol ošetrený kým na nete našiel kde robia testy. Tak rovno aj ho to hľadanie prešlo. Keďže keď našiel kde robia, tak tam záhadne nikto nebol no hnus toto,“ opísala svoju skúsenosť Janka Bovová.

„Mať test a záruku, že nemáte momentálne Covid19 je fajn, ale smutne je, že si ich musíme platiť aj pri vyšetreniach u lekára, alebo pri darovaní krvi, atď, atď... veď preboha to nie je futbalový zápas alebo nejaká moja záľuba, ale zdravotníctvo! Idete k lekárovi a musíte mat test na vlastne náklady, inak vás nevezme! Preboha veď v roku 2020 tieto testy boli zadarmo pre všetkých... míňali sme ich ako horúce párky... aj tu vidíte to zlyhanie štátu... Žiadne testovanie zadarmo celého národa nemalo byť a tie testy sme teraz mali využívať zadarmo v zdravotníctve pre každého pacienta,“ pridal do diskusie Michal Len Audi.

Paráda: O dôchodcov v zariadeniach sociálnych služieb sa môžu starať aj pozitívne testovaní zamestnanci
Pamätáte sa ešte na to, ako sa počas druhej vlny pandémie koronavírusu mohli o pacientov v zariadeniach sociálnych služieb mohli starať aj pozitívni zamestnanci? Ak áno tak vedzte, že je to tu opäť! Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik