Slovensko sčernieva. Prognóza odborníka je však opäť doslova desivá
15 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Od pondelka sa na slovenskej covidovej mape po dlhšom čase znovu ocitne aj čierna farba. Týkať sa bude piatich okresov zo severu Slovenska. Vyzerá to však tak, že zakrátko ich budú nasledovať ďalšie.


Čadca, Kysucké Nové Mesto, Stará Ľubovňa, Bardejov a Svidník, to je päť okresov, ktoré budú od pondelka čierne. Situácia na Slovensku sa výrazne zhoršila, ba stále sa zhoršuje, takže je predpoklad, že čiernej farby na mape Slovenska bude pribúdať. Ako informuje portál dnes24.sk, podľa slov odborníka výrazne pribudne aj počet obetí na COVID-19.
Pozitivita vykonaných PCR a antigénových testov stále rastie

Epidemiologická situácia v súvislosti koronavírusom sa stále zhoršuje, pretože pribúdajú nielen nakazení, ale aj mŕtvi. A čo je najhoršie, klesať to nebude, ba práve naopak. Prognóza odborníka je doslova desivá. Podľa šéfa Inštitútu zdravotníckych analýz Mateja Mišíka by mohlo v októbri na COVID-19 zomrieť 450 až 550 osôb, čo by mohlo predstavovať oproti iným rokom nadúmrtnosť na úrovni 10 percent. Rastie totiž aj pozitivita vykonaných PCR a antigénových testov a ku koncu októbra by denne mohlo pribudnúť asi 3 000 prípadov.

Je to potvrdené: Covid pas je zdravotná dokumentácia, ktorú nemôže kontrolovať hocikto! Informuje Heredoš (VIDEO)
Situácia na Slovensku sa mení ako počasie. Platí to aj Covid pasoch, ktoré mali a mohli na základe vyhlášky kontrolovať i prevádzkovatelia gastro podnikov a reštaurácií. Teraz je ale už všetko inak. Už na to nemajú nárok, pretože je to zdravotná... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Aktuálne v nemocniciach pre nový koronavírus pribúda približne 100 prípadov. Ku koncu októbra by v nemocniciach mohlo denne pribudnúť asi 150 až 200 prípadov a ku koncu mesiaca očakávajú celkom 1 200 až 1 600 pacientov,“ skonštatoval Mišík, ktorý v súvislosti s epidemiologickou situáciou poukázal aj na „veľké regionálne rozdiely“. Podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského by však na „dušičky“ cestovanie obmedziť nechceli. Či sa ale opatrenia budú meniť, alebo nie, to podľa neho nie je nateraz jasné, a preto ľudí vyzval na dodržiavanie opatrení.

Začína byť opäť zle nedobre: Slovensko bude mať od pondelka prvé čierne okresy!
A je to tu zase! Slovensko sa začína sfarbovať na čierne. V pondelok by mali podľa novej covidovej mapy byť už aj prvé čierne okresy. Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik