Prokurátora Paloviča z Kočnerovej Threemy obvinili z korupcie
15 | 10 | 2021 I Ján Papuga
Tvnoviny.sk informovali, že NAKA obvinila prokurátora Bystríka Paloviča z korupcie. Ide o prokurátora, ktorý nepoprel styky s Mariánom Kočnerom. Za to čelil disciplinárnej komisii, ktorá ho chcela zbaviť funkcie.

Prokurátor je podľa informácií Markízy podozrivý z toho, že si vypýtal úplatok za zastavenie stíhania Erika Mikurčíka z kauzy Carlton. Údajne mu prezentoval, že istí ľudia chcú peniaze, aby zrušili jeho trestné stíhanie. Stretnutie s Palovičom si však Mikurčík nahral a policajtom záznam odovzdal.


Dobroslav Trnka sa stretol s Ficom a púšťal mu nahrávku Gorila, Fico ho vyhodil, vypovedá Čižnár
Obžalovaný bývalý generálny prokurátor Dobroslav T. sa snažil v rokoch 2008 až 2009 o stretnutie s expremiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Následne sa s ním aj na Úrade vlády stretol, kde mu pustil nejakú nahrávku. Bývalý generálny prokurátor Jaromír... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Disciplinárna komisia Paloviča zbavila funkcie prokurátora pre jeho kontakty s Marianom Kočnerom. Odvolacia komisia toto rozhodnutie zrušila.


Kočner s Palovičom podľa komunikácie z Threemy ovplyvňovali prokuratúru. Ponúkal za to zrejme úplatky a tiež z nej vynášal informácie. Palovič komunikáciu a ani stretnutia nepoprel. Dozoroval viaceré prípady, na ktorých záležalo Kočnerovi alebo Bašternákovi.