Čaputová nie je tak úplne prezidentkou pre všetkých rovnako: Koho najviac podporuje?
04 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Prezidentka Zuzana Čaputová prevzala záštitu nad 15. ročníkom Filmového festivalu inakosti. Organizátori veria, že práve filmovým umením pomôžu šíriť pravdu o LGBTI+ komunite, píše portál 1pluska.sk


Iniciatíva Inakosť víta ponuku prezidentky prevziať záštitu nad ich filmovým festivalom. "Je pre nás symbolom spájania, porozumenia a hľadania pravdy. A práve to sú kľúčové hodnoty, o ktoré sa usilujeme aj v rámci Filmového festivalu inakosti,"  napísali organizátori.
Zmiernenie napätia v spoločnosti

Iniciatíva verí, že práve filmovým umením pomôže šíriť pravdu o LGBTI+ komunite a prispeje tak k zmierneniu napätia v spoločnosti a k spájaniu rodín a vzniku nových priateľstiev. Festival štartuje v stredu 6. októbra v Bratislave, kde do 11. októbra uvedie 52 filmov z 24 krajín sveta.

Prezidentka sa v problematike LGBTI komunity orientuje už dlhšiu dobu. V júli tohto roka prijala pozvanie na diskusiu s rodičmi detí z LGBTI komunity, ktorá sa konala v priestoroch Novej Cvernovky v Bratislave.

Jeseň prinesie ďalšie zatýkania v blízkosti Fica aj Pellegriniho, tvrdí Juraj Draxler
Exminister školstva z Ficovej vlády, dnes aktivista Juraj Draxler v príspevku na sociálnej sieti sľubuje zaujímavú jeseň. Tá podľa neho prinesie ďalšie zatýkania v blízkosti Fica aj Pellegriniho, rýchlu tretiu vlnu a odpoveď na otázku, či tu vláda... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Snaží sa neposudzovať

Hlava štátu v samotnom úvode diskusie uviedla, že jej uvedomenie v tejto téme prišlo, keď pochopila, že ľudská hodnota sa neodvíja od sexuálnej orientácie. Dodala, že sa snaží uplatňovať pravidlo viac pozorovať, ako posudzovať.

"V dobe plnej sudcov, ktorí vynesú súd na základe dojmov, to je jedinečná disciplína," povedala prezidentka. Ako ďalej uviedla, téma súvisí aj s jej životom. Nevie si vraj predstaviť o téme len hovoriť a vo vnútri netolerovať a odsudzovať homosexualitu.

Konečne dobrá správa! Sulík príjemne prekvapil o cenách energií
Scenáre o katastrofickom zdražovaní energií sa v najbližšej budúcnosti celkom nenaplnia. I keď zvyšovaniu cien sa nevyhneme, niektorí Slováci by mali dostať štedré úľavy. Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) prehovoril, aké sumy budeme platiť... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Diana Zaťková