Dopravný podnik mesta Košice poskytne účastníkom Medzinárodného maratónu mieru bezplatnú dopravu
01 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Medzinárodný maratón mieru (MMM), ktorého 98. ročník sa koná v nedeľu (3. 10.) v Košiciach, ovplyvní dopravu v meste. Motoristi musia od 8.00 h počítať s obmedzeniami, obchádzkami a regulovaním cestnej premávky na celej trase maratónskeho behu a napojením komunikácií na túto trasu. „Obmedzenia v cestnej doprave sa končia v čase 15.00 – 15.30 h priebežne podľa dopravnej situácie,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.


Na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky budú dohliadať príslušníci Policajného zboru, ako aj organizátor podujatia. Štart a cieľ maratónu je pred hotelom Hilton na Hlavnej ulici, trasa vedie v smere Hlavná – Komenského – Kostolianska – Areál Anička – Tenisové kurty – Kostolianska – Vodárenská – Hlinkova – Národná trieda – Štefánikova – Protifašistických bojovníkov – Jantárová – Južná trieda – obrátka pri hoteli Centrum – Južná trieda – Holubyho – Rastislavova – Moyzesova – Československej armády – Festivalové námestie – Watsonova – Komenského – Hlavná.

Priestor štartu smer od plavárne na Štúrovu ulicu bude uzavretý už od 7.15 h. Úplná uzávera ciest na trase MMM sa začne od 8.00 do 8.30 h na Námestí osloboditeľov a uliciach Grešákova, Timonova a Pribinova, kde bude rozcvičovací priestor pre bežcov a zvýšený pohyb.

K zmenám v električkovej doprave dôjde od 8.00 do 15.30 h, už od 7.00 h to bude v úseku Námestie osloboditeľov – Staničné námestie. Opatrenia pre autobusovú dopravu platia v čase od 8.00 do 14.30 h. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na webstránke dpmk.sk.

„Cestujúcim, ktorí sa preukážu štartovým číslom MMM, bude v deň konania poskytnutá bezplatná preprava hromadnou dopravou,“ informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Petrušová.

Chmelár: „Každý deň nové dno. Nemáme dosť učiteľov, nemáme dosť sestričiek, ..."
Slováci chceli pred minuloročnými voľbami zmenu, majú ju. Až teraz ale začínajú chápať, že zrejme toto nechceli. „Už je pozdě milej drozde“ hovorí jedno české príslovie, ktoré platí aj na nás. Teraz je už naozaj neskoro plakať nad rozliatym... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik