Župan Droba zahodil zábrany a pustil sa do Záborskej
10 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Anna Záborská (OĽANO), ktorá je verejne známa aj svojím neustálym predkladaním interrupčných zákonov, sa stala splnomocnenkyňou vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia. Podľa portálu Topky, sa k téme vzniku novej funkcie celkom šťavnato vyjadril člen koaličnej SaS a bratislavský župan Juraj Droba.


Droba s jeho diplomatickým slovníkom len nechápavo krúti hlavou nad takouto nomináciou a dokonca ju označil za veľmi nešťastnú. Dokonca sa  rozhodol byť menej diplomatický a ku koaličnej kolegyni sa vyjadril vyslovene kriticky. Župan jasne povedal, že ministri SaS za Záborskú nehlasovali a voči tejto personálnej nominácii sa dokonca ohradili.

OĽaNO si presadilo Záborskú za splnomocnenkyňu pre ochranu slobody vierovyznania
Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Anna Záborská (OĽANO) bude splnomocnenkyňou vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia. Vláda ju v stredu počas svojho rokovania vymenovala do tejto funkcie. Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR





"Osoba, ktorá konzistentne bojuje proti právam žien, právam sexuálnych menšín a v očiach nekatolíkov je symbolom inkvizície a bigotnosti, nemôže zastávať takúto pozíciu," uviedol. Podľa Drobu je to úder pod pás všetkým slušným veriacim i neveriacim. "Človek na tomto poste by mal spájať, nie polarizovať."

Funkcia splnomocnenca vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia vznikol na základe programového vyhlásenia vlády, v ktorom sa uvádza, že "vláda SR si uvedomuje rastúcu závažnosť problému porušovania slobody myslenia, svedomia a náboženstva vo svete. Preto aktívne podporí participáciu na aktivitách medzinárodného spoločenstva prostredníctvom Medzinárodnej aliancie na podporu náboženskej slobody."


Úpravu postavenia a rozsahu oprávnenia splnomocnenca bližšie určuje Štatút splnomocnenca vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia. "Splnomocnenec má vykonávať funkciu bez nároku na odmenu", uzatvárajú Topky.

Keď je na čele rezortu vnútra Mikulec, pápež je na Slovensku v ohrození, varuje Blaha
Vyjadrenia exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského po prepustení z väzby na slobodu doslova otvorili Pandorinu skrinku. To, čo z nej vypadlo slovenskú verejnosť nielenže isto riadne šokovalo, ale najmä pomazalo bruchá členom opozičnému... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik