Chmelár vyzýva Naďa, aby sa mu verejne ospravedlnil za to, že ho nazval klamárom. Inak využije právnu cestu
23 | 04 | 2021 I Michal Filek

Eduard Chmelár žiada od ministra obrany Jaroslava Naďa verejné ospravedlnenie. Ten ho totiž v rozhovore pre Aktuality nazval klamárom, pretože vraj šíril falošný obrázok o presune vojenskej techniky v Nitre. Zároveň ministra vyzval na férovú diskusiu z pozície argumentov a nie sily. Napísal to dnes na facebooku. 


Výzvu Eduarda Chmelára vám prinášame v plnom znení.


"VYZÝVAM MINISTRA OBRANY JARA NAĎA NA VEREJNÉ OSPRAVEDLNENIE




Minister obrany Jaro Naď si ma opäť zobral do svojich nevymáchaných úst a v rozhovore pre Aktuality.sk ma nazval klamárom, pričom ma obvinil, že som šíril nejaký falošný obrázok z presunu vojenskej techniky v Nitre, ktorý sa netýkal amerických, ale našich vojakov. Je to čistá lož. V skutočnosti som 19. marca tohto roku položil ministerstvu obrany legitímnu otázku, „kam a prečo sa ozbrojené sily cudzích štátov sústavne presúvajú cez naše územie“. Použil som pritom tento ilustračný obrázok priamo zo stránky MO SR, ktorým ministerstvo oznamovalo presun amerických a poľských vojakov. https://www.mosr.sk/.../rezort-obrany-upozornuje-na.../


Žiadna Nitra, žiadne klamstvá – len tie, ktoré sústavne počúvame z úst Jara Naďa. A keď je už reč o klamstvách, odporúčam ministrovi obrany (ale aj mojim čitateľom), aby zašiel na stránku demagog.sk a porovnal si nás dvoch. Z jeho úst vyšlo minimálne jedno klamstvo a niekoľko zavádzaní, z mojich úst ani jedno.




Zdroj: FB / Jaroslav Naď




Mám veľký zmysel pre slobodu prejavu, ale keďže spriatelené denníky pána Naďa (N, Sme a Aktuality.sk) nevytvárajú priestor pre slobodnú diskusiu, ale iba pre osočovanie, kádrovanie a dehonestovanie, pohár mojej trpezlivosti pretiekol. Čo je veľa, to je veľa. Vyzývam ho, aby sa mi za dnešnú urážku a klamstvo verejne ospravedlnil, v opačnom prípade budem riešiť jeho drzé správanie právnou cestou.


Zároveň ho vyzývam (podobne ako ostatných, ktorí si o mňa zbabelo obtierajú ústa) na verejnú férovú diskusiu, v ktorej spolu nebudeme hovoriť z pozície sily, ale len z pozície argumentov. Je čas, aby takíto politici a novinári prestali oponentov zbabelo okydávať zo zákopov a aby vystavili svoje tvrdenia racionálnemu prevereniu. Pravda skôr či neskôr vyjde na povrch."




Chmelár: Ani za okupácie tu nepredvádzala sovietska armáda takú demonštráciu sily, ako dnes vojská USA
"Toto je cesta do pekla," píše Eduard Chmelár o zámere ministerstva obrany, že tento týždeň bude po našich cestách prechádzať 9 cestných presunov ozbrojených síl USA. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Michal Filek