Radujme sa veseľme sa, prežili sme ďalší týždeň chaosu! píše Juraj Blanár
11 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Šou musí pokračovať za každú cenu! Aj za cenu Slovenska a jeho občanov. "Takto to dopadne, ak sa robia veci zbrklo, len aby bola nejaká šou." Citát Juraj Blanár


"Opäť týždeň zmätku", sumarizuje na sociálnej sieti Juraj Blanár.

Reprofoto FB (@Juraj Blanár)

Vláda nie je schopná viesť štát

"Tento týždeň nám opäť staronová vláda ukázala, že nie je schopná viesť náš štát. Richard Sulík sa neváhal na problémy so Sputnikom ozvať. Zaútočil na  Matoviča so slovami, že „Práca chvatná, málo platná". Nezabudol k tomu pridať komentár, že presne takto to dopadne, ak sa robia veci zbrklo, aby bola nejaká šou." Píše Juraj Blanár a pokračuje.

Veľká hanba a smutná vizitka plagiátorských politikov - na dnešné výročie Hurbana si spomenul iba Blanár
"Devätnásty marec sa na Slovensku spája najviac s Jozefmi. Tí oslavujú v tento deň svoje meno a ja im všetkým blahoželám. Ale rád by som si pripomenul najmä jedného z nich, ktorý má v dnešný deň aj výročie svojho narodenia. 19. marca 1817 uzrel v... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Alibista Korčok

"Ivab Korčok samozrejme stanovisko, či je v poriadku, že minister financií vycestoval pracovne do Ruska, alibisticky preniesol na ministerstvo zdravotníctva, aby sa zatiaľ mohol poradiť."
Takto to robia diktátori

Blanár používa naozaj sediacu paralelu: "Igor Matovič pridal pár uštipačných statusov. Obvinil vinníkov, kto za tento celý stav môže. Označil ich ako inak za „idiotov“. A pridal k tomu obvinenie, že niekto hrá naďalej svoju špinavú hru. Seba samozrejme označil za záchrancu. Takto to presne robili diktátori, ako napr. Hitler, ktorý najskôr rozoštvával ľudí navzájom a ukazoval prstom na tých, ktorí sú zodpovední za ich nešťastie. A výsledok poznáme..."
Nové Matovičove maniere

"V piatok predstúpil spolu s novým ministrom zdravotníctva nakoniec pred kamery. Ale namiesto tlačovky s priestorom na otázky, spravil vyhlásenie ako išiel zachraňovať Sputnik do Moskvy a cestuje do Maďarska. A zamkol novinárov v miestnosti zo strachu, aby ho neprenasledovali. Nepoznám nového ministra zdravotníctva osobne. Ale dá sa z tejto situácie usúdiť, že je rovnaká povaha ako Matovič. Keď sa doteraz od tejto udalosti nedištancoval."

"Hlúposť či zámer slovenskej vlády ohrozuje našu národnú existenciu. Budapešť je na koni," hovorí Blanár
Neohlásená prítomnosť maďarského ministra zahraničných vecí v Komárne nebola náhodou. Mala z pohľadu Budapešti Slovensku ukázať, že Bratislava na ňom nerozhoduje. A v Karpatskej kotline ani nikdy nebude rozhodovať. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

A čo médiá?

"A čo médiá?" Pýta sa Juraj Blanár. "Kladiem si otázku, keby sa toto stalo za našej vlády, čo by sa tu dialo?"
Nová hra podľa hlúpeho scenára

"Akú hru tu začala nová vláda opäť hrať s posvätením nového premiéra Hegera? Toto určte nie je nová kultúra, toto určite nie je nová kvalita, ako sľubovali pred voľbami. A naďalej len narastá v ľuďoch obava, že to nedopadne dobre."

"Takto sa naše úspešné Slovensko nemá spravovať a riadiť. Väčšina Slovenska má v tom jasno. Nové predčasné voľby by mali dať možnosť vzniku novej vlády, za ktorú sa nebudeme musieť hanbiť tak doma ako i v zahraničí. Ale hlavne Slovensko nebude upadať stále dole.

(Medzititulky red. HD.)

Blanár: Vláda by mala ľudí upokojovať a dávať nádej, no ukazuje spory
Podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Blanár (Smer-SD) tvrdí, že vláda by mala v čase pandémie ľudí upokojovať, ponúkať riešenia a nie ich znepokojovať spormi či chaotickými opatreniami. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | tasr