V Košiciach auto zrazilo chodkyňu, zraneniam na mieste podľahla
29 | 08 | 2020 I TASR

Pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v piatok (28. 8.) v noci v košickej mestskej časti Šaca, zomrela 50-ročná chodkyňa. Podľa doterajších zistení polície žena krátko po 22.00 h vbehla do jazdnej dráhy osobného vozidla zn. Toyota, ktoré išlo po Buzinskej ulici smerom na Poľov.


Auto viedol 36-ročný vodič z okresu Košice-okolie. "Chodkyňa prechádzala cez cestu mimo priechodu pre chodcov, pričom sa pravdepodobne nepresvedčila, či môže vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel cez vozovku bezpečne prejsť, a na oblečení nemala žiadny reflexný prvok. Chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela vážne zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla," informovala v sobotu košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Požitie alkoholu u vodiča polícia nezistila. To, či bola chodkyňa pod vplyvom alkoholu, bude zisťované pri pitve. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti tragickej udalosti, ako aj presná príčina nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Maďarsko od 1. septembra uzavrie svoje hranice
Maďarská vláda v piatok oznámila, že Maďarsko od 1. septembra najmenej na mesiac uzavrie svoje hranice pre zahraničných turistov. Informoval o tom spravodajský server Index.hu. Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR