Anonymous je späť a vyhlásil vojnu americkej polícii. Ale záleží na tom?
03 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Anonymous, neslávna hackerská skupina, rovnako ako Fénix vstala tento týždeň z popola počas protestov proti zabitiu Georga Floyda, pričom hackeri vydali videonahrávku, v ktorej vyhlásili vojnu americkej polícii, píše vo svojom komentári Elliot Leavy.


Pre všetkých čitateľov, ktorí Anonymous nepoznajú, ide o skupinu hackerov, ktorá bola kedysi pravidelnou súčasťou spravodajských kanálov na celom svete. Je známa rôznymi kybernetickými útokmi proti vládam a stoja tiež za rôznymi únikmi informácii.

Decentralizovaná skupina, založená v roku 2004, používa ako symbol Guy Fawkesovú masku, ktorá čerpá inšpiráciu z románu „V pre Vendettu“, v ktorom anarchistický revolucionár zvíťazil nad fašistickou vládou. Mylne sa táto maska zamieňa za Dálího podobizeň, ktorú môže mierne pripomínať.
Anonymous sa po troch rokoch prebudil a začal konať

Po zabití Georgea Floyda, ktoré spustiloo protesty na oboch stranách Atlantiku, sa Anonymous, relatívne pokojný za posledné tri roky, prebudil zo svojho spánku a sľubuje odhaliť mnoho zločinov mineapolského ministerstva spravodlivosti svetu, pričom prenikli k e-mailovým adresám a heslám z webových stránok jeednotlivých oddelení štátnych zložiek.

Výsledkom „boja proti rasizmu“ je „rasizmus proti bielym“ v USA
Súčasné nepokoje v USA sú priamym dôsledkom takmer polstoročných lží médií, Holywoodu a vzdelávacieho systému. Cituje portál inosmi.ru amerického publicistu Setha Grossmana. Čítať ďalej
03 | 06 | 2020


Toto však nie je jediná hrozba, ktorú skupina za posledné dni urobila. V dôsledku protestov naznačili hackeri niekoľko veľkých odhalení, ktoré ich opäť uvedú na svetlo sveta. Spolu s uniknutými e-mailami, skupina opäť upozornila na "malú čiernu knihu kontaktov" Jeffreyho Epsteina.
Hrozba menom Epstein

Epstein bol samozrejme hanebný miliardár a pedofil, ktorý minulý rok zomrel vo svojej cele. Mnohí uvádzajú, že Epstein bol zavraždený, pričom sa tiež tvrdí, že sa mohol vyhnúť väzeniu vďaka jeho pridruženej sieti jednotlivcov preklenujúcich horné vrstvy celebrít a kráľovských kontaktov. Stručne povedané, zdá sa, že jeho nešťastný zánik spôsobil mnohým šťastie.

Little Black Book (malý čierny zápisník) Jeffreyho Epsteina, ktorý sa prvýkrát objavil v súdnych dokumentoch v roku 2008 kvôli stíhaniu Epsteina za obchodovanie s neplnoletými dievčatami na sex, si môžete prečítať tu.

Američania demonštrujú s tyčami a Trump hľadá verejného nepriateľa. Z násilia viní hnutie Antifa
Podľa amerického prezidenta Donalda Trumpa je za nepokoje, ktoré už týždeň prebiehajú po celej krajine, zodpovedné radikálne hnutie Antifa. Čítať ďalej
02 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič


V každom prípade je malý Epsteinov čierny zápisník dlhý a rôznorodý. V dokumente, ktorého rozsah presahuje takmer 100 strán, môžeme nájsť bývalého predsedu vlády Spojeného kráľovstva Tonyho Blaira, hollywoodskeho herca Dustina Hoffmana a dokonca synovca Georga Sorosa, Petra Sorosa.

Dodnes nie je potvrdené, či tento zoznam obsahuje skutočných alebo iba želaných známych, alebo oboje. Šanca objaviť sa na jednej z titulných stránok je však oveľa vyššia pre osoby, ktorých meno sa v zozname nachádza. Princ Andrew, o ktorom už vieme, že bol skutočným známym, sa tu napríklad naozaj nachádza.

Odnož Anonymous, nazývaná operácia Death Eaters, si po zdieľaní tajných súborov patriacich Jeffreymu Epsteinovi už v roku 2019 získala veľkú popularitu.
Známe mená v Epsteinovom zápisníku

Medzi prepojenými súbormi bol totiž aj Epsteinova malý čierny zápisník. Smutnou realitou pre tieto dve skupiny, nechválne známe pre hackovanie a infiltráciu internetu, je však to, že malá čierna kniha už bola ľahko dostupná v článku z roku 2015, teraz už zaniknutého portálu Gawker.



Potom sú tu nové úniky o princezne Diane, ktoré naznačujú, že bola zavraždená za hrozbu, že zverejní informácie o rozsiahlej siete konšpiračného obchodovania s ľuďmi. Aj to bolo pred viac ako rokom, opäť zaslané od ich pridruženej skupiny Death Eater.

Ale čo vydané e-maily? Neznamená to, že Anonymous je tu preto, aby nás zachránil pred policajnými orgánmi pri presadzovaní práva v Minneapolise? Zrejme nie, podľa Troya Hunta, majiteľ portálu Have I Been Pwned, ktorý hovorí, že tvrdenia Anonymous sú "určite falošné." Napríklad asi 659 z 689 policajných e-mailov v Minneapolise bolo už k dispozícii v databáze na portáli Have I Been Pwned, z čoho väčšina pochádzala z porušenia údajov LinkedIn v roku 2012.

A z tohto dôvodu, medzi klamstvá a deformácie minulých a súčasných únikov (jasné pokusy nasmerovať prenos na ich ostatné profily sociálnych médií) je dôležité, aby Anonymous vyhlásil vojnu polícii v Minneapolise.

V tomto okamihu urobili ešte menej ako ja, keď som pomáhal demonštrantom.

Trump sa počas protestov schoval do bunkru
Agenti tajnej služby v pondelok v noci previezli prezidenta Donalda Trumpa do bunkru Bieleho domu počas toho ako sa stovky demonštrantov zhromažďovali pred sídlom prezidenta. Niektorí z nich hádzali kamene a trhali policajnými barikádami. Čítať ďalej
01 | 06 | 2020 | Mário Martinka