J. Hečka, ktorý predal byty Kičurovmu synovi, našli mŕtveho
14 | 05 | 2020 I Peter Haluza, SITA, TASR

Na chate v Oščadnici našli v noci zo stredy (13. 5.) na štvrtok obeseného Jána Hečka, ktorý predal synovi bývalého šéfa Štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru dva lukratívne byty v centre Bratislavy značne pod cenu. Informuje o tom internetový portál tvnoviny.


"Ohliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie, bola nariadená zdravotná – bezpečnostná pitva. Vec je preverovaná ako podozrenie z usmrtenia," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

„Dňa 13. mája v neskorých večerných hodinách prijala Horská záchranná služba žiadosť o pomoc z chaty Tadeáš v stredisku Veľká Rača, kde našli 45-ročného muža slovenskej národnosti v bezvedomí. Okamžitú laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu zahájila oznamovateľka, v rozšírenej pokračovali po príchode na miesto udalosti horskí záchranári z Kysúc a zároveň záchranári posádky rýchlej lekárskej pomoci. Napriek snahe zúčastnených záchranných zložiek sa život muža zachrániť nepodarilo a prítomný lekár skonštatoval smrť," informuje podľa správy agentúry SITA na svojej internetovej stránke HZS.

Horská služba dodala, že telesné pozostatky nebohého muža následne záchranári transportovali z horskej chaty na Dedovku, kde boli odovzdané príslušníkom polície a obhliadajúcemu lekárovi.

Ústavný súd súhlasil s väzbou pre obvineného bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána K.
Ústavný súd (ÚS) SR v stredu súhlasil so vzatím do väzby bývalého predsedu Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána K. Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | TASR/SITA