Iránske námorníctvo zasiahlo počas cvičenia vlastné plavidlo, zahynulo 19 osôb
11 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Iránska fregata Jamaran, ktorá patrí k národným elitným Islamským revolučným zborom, pravdepodobne omylom zasiahla podpornú loď raketou.


Armáda potvrdila, že pri incidente počas cvičenia zomrelo najmenej 19 námorníkov a ďalších 15 bolo zranených, informuje portál RT.


K incidentu na podpornej lodi Konarak došlo v nedeľu večer počas cvičenia v prístavnom meste Jask v Ománskom zálive, informovali miestne médiá, ktoré sa odvolali na iránske námorníctvo. Na miesto boli rýchlo nasadené záchranné tímy, ktoré evakuovali zranených. Poškodená loď bola odvezená do prístavu a začalo sa vyšetrovanie s cieľom určiť príčinu nehody.

Neoficiálne správy, ktoré sa objavili krátko po incidente, tvrdia, že iránska fregata Jamaran, ktorá patrí k národným elitným Islamským revolučným zborom (IRGC), omylom zasiahla Konarak raketou. Avšak zatiaľ neexistujú žiadne dôkazy, ktoré by potvrdili tento incident.

Hormuzský prieliv, ktorý spája Perzský záliv s Ománskym zálivom a Indickým oceánom, je jednou z najdôležitejších ropných námorných trás na svete. Táto oblasť sa stala napätou zónou medzi Iránom a USA.

Požiadala naozaj Čína WHO o pozdržanie vyhlásenia o pandémii?
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) označila ako „falošné obvinenia“ správu médií, že po nátlaku Číny utajila informácie o novom koronavíruse. Čítať ďalej
11 | 05 | 2020 | Mário Martinka