Venezuelský masaker: Krvilačná väzenská vzbura si vyžiadala omnoho viac životov
07 | 05 | 2020 I Timotej Dudka

Najnovšie podrobnosti o masakri vo venezuelskej väznici, ktoré sa objavili tento týždeň, odhalili omnoho väčší počet obetí, ako hlásili prvé správy, informuje spravodajská agentúra Breitbart.


Najnovšie údaje o nepokojoch, ktoré vypukli minulý piatok vo venezuelskej väznici v meste Guanare, poskytla skupina pre práva venezuelského väzenského observatória (OVP), ktorá monitoruje udalosti vo väzenskom systéme krajiny. Počet obetí predstavuje výrazný nárast v porovnaní s počiatočnými údajmi venezuelských úradníkov, ktorí uviedli, že iba 17 ľudí bolo zabitých a deväť zranených.

„V súčasnosti sme dokázali potvrdiť 47 mŕtvych a 75 zranených,“ uviedla poslankyňa parlamentu Maria Beatriz Martinezová, pričom dodala, že očakáva nárast obetí, nakoľko veľa zranených bolo v „kritickom stave“. Niekoľko dôstojníkov i zamestnancov bolo taktiež zranených vrátane riaditeľa väzenia a poručíka Bolivarianskej národnej gardy.



V súčasnosti existujú protichodné správy o príčine nepokojov. Podľa oficiálnej správy armády nepokoje začali, keď väzni začali ničiť bezpečnostné ploty zariadenia a uskutočnili hromadný pokus o útek. Túto verziu udalostí však vyvrátili OVP aj Martinezová, ktorí uviedli, že väzňom bol odopretý prístup k jedlu a liekom, ktoré im priniesli ich rodiny z dôvodu rizika nákazy.

Keď sa napätie začalo stupňovať, strážcovia údajne spustili paľbu na väzňov, čo viedlo ku krvavému sledu udalostí, ktoré vyvrcholili usmrtením alebo zranením vyše 100 väzňov či zamestnancov väznice.

Turecké stíhačky zastrašovali gréckeho ministra v helikoptére (VIDEO)
Hovorca tureckého ministerstva zahraničných vecí počas víkendu ohlásil incident, ktorý sa týkal tureckých bojových lietadiel obťažujúcich helikoptéru, v ktorej sa nachádzal grécky minister obrany Nikolas Panagiotopoulos. Čítať ďalej
07 | 05 | 2020 | Timotej Dudka