Nikto nechce ukončiť sezónu, tvrdí LeBron James. V hre je jeho MVP aj titul pre LA Lakers
01 | 05 | 2020 I SITA

Nie je pravda, že viacerí hráči NBA, ale aj funkcionári či majitelia tímov požadujú definitívne ukončenie sezóny v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Myslí si to krídelník Los Angeles Lakers a dlhodobo jedna z najvýraznejších osobností amerického basketbalu LeBron James.


"Nie je to pravda, že chceme končiť. Nepoznám nikoho, kto o tom hovorí," napísal 35-ročný rodák z Akronu v štáte Ohio. "Ja som pripravený pokračovať a aj náš tím je pripravený. Nikto by nemal nič rušiť," doplnil dvojnásobný olympijský víťaz s tímom USA.

CNBC nedávno zverejnila materiál o tom, že viacerí vplyvní ľudia v NBA by uvítali nepokračovať v sezóne 2019/2020. Obávajú sa nákazy koronavírusom či ďalších zdravotných komplikácií a v hre sú údajne aj ekonomické dôvody. Vedenie NBA momentálne stále skúma možnosti, kedy a za akých okolností by mohla najprestížnejšia basketbalová profiliga pokračovať v tejto sezóne.

Mohol by sa stať nástupcom Gáboríka. Fiala sa pripravuje na ľade, aj keď iní nemôžu
U deväťdesiatich percent detí v jednej zo základných škôl v Minneapolise je najväčším športovým obľúbencom hokejista tímu Minnesota Wild Zach Parise, ale jeho šesťročná dcéra má iný názor. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | SITA


Podľa denníka Los Angeles Times práve LeBron James by prípadným zrušením sezóny najviac stratil. James sa po prestupe z Cavaliers do Lakers netajil úmyslom získať svoj štvrtý titul v NBA a priviesť tím z Kalifornie k ich sedemnástej trofeji v histórii. V takom prípade by sa Lakers vyrovnali najúspešnejšiemu tímu histórie Bostonu Celtics. James by mal reálne aj šancu stať sa po piaty raz MVP sezóny, keďže v tomto súťažnom ročníku sa stal historicky prvým hráčom s priemermi 25 bodov a 10 asistencií na zápas vo veku nad 35 rokov.

"Po rokoch dominantnosti Golden State Warriors v Západnej konferencii NBA by mohol prísť čas Lakers s Jamesom. Sériu play-off medzi Lakers a Clippers si však asi ťažko vieme predstaviť pred prázdnym Staples Center," píšu Američania.

Joshua môže majstrovský opasok obhajovať v súboji bez divákov
Britský boxer Anthony Joshua by znovuzískaný opasok pre šampióna ťažkej váhe v organizáciách WBA, IBF, WBO a IBO mohol obhajovať v súboji bez divákov. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | SITA