Zdravotníci pracujúci v zahraničí potrebujú predkladať testy na COVID-19
28 | 04 | 2020 I Peter Haluza

Ústredný krízový štáb dnes po rokovaní pripustil, že podmienky karantény sa budú meniť, ale ešte nie je jasný presný plán.


Pendleri nepotrebujú testy pri prekročení hranice. Zdravotníci pracujúci v zahraničí budú musieť pri vstupe na Slovensko predložiť negatívny test nie starší ako 96 hodín. Krízový štáb ešte upravil podmienky pre prijímačky na vysoké školy a záverečné skúšky v školách. Podrobnosti však ešte nezverejnili. Zmeny majú platiť od 1. mája. Informovali o tom premiér Igor Matovič a hlavný hygienik Ján Mikas po zasadnutí Ústredného krízového štábu SR.

Ako podľa agentúry TASR povedal Matovič, o výnimku pre pracovníkov v sociálnych službách a zdravotníctve v Rakúsku požiadala SR rakúska strana. "Chcela, aby sme prijali obdobné opatrenie, aké sme zaviedli približne pred týždňom v prospech ČR a zdravotníckych pracovníkov," povedal.

V prospech opatrenia pre pendlerov rozhodlo podľa Matoviča výrazné zlepšenie epidemiologickej situácie. "Síce sme susedným krajinám trochu ušli, lebo sme na tom opäť o niečo lepšie ako oni, ale ten rozdiel medzi epidemiologickými situáciami v susedných krajinách a na Slovensku nie je taký, aby sme sa museli obávať toho, že ľudia v pohraničí zvýšia počet pozitívne testovaných," uviedol premiér.

Hlavný hygienik má v stredu (29. 4.) oznámiť ďalšie opatrenia prijaté ústredným krízovým štábom.

Matovič popiera program vlády aj vlastné sľuby
Musíme sa zmieriť s tým, že na čele krajiny stojí iba ďalší obyčajný klamár. Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Arpád Németh