Militant zabil päť zamestnancov americkej základne v Afganistane
17 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Pri útoku na vozidlo pri leteckej základni Bagram v Afganistane, významnej americkej pevnosti severne od Kábulu, zahynulo päť Afgancov a ďalší 4 boli zranení. Útočník zostáva neznámy. Informuje portál RT.


K útoku došlo vo štvrtok večer okolo 22:00 miestneho času, keď sa k základni približovalo vozidlo so zamestnancami základne. Následne útočník na motorke spustili paľbu na vozidlo, informoval miestny činiteľ novinárov.

Letecká základňa Bagram je najväčšou americkou základňou v Afganistane. Žiadna skupina sa zatiaľ k útoku neprihlásila, hoci niekoľko správ podozrieva Islamský štát (IS, predtým ISIS), ktorý pôsobí v Afganistane.

K incidentu došlo potom, čo Washington tlačil na vládu v Kábule, aby prepustila väzňov Talibanu, v súlade s dohodou podpísanou medzi USA a militantmi 29. februára. Cieľom zmluvy je stiahnutie amerických jednotiek z Afganistanu po takmer 20 rokoch okupácie.

Grécko rozšíri hraničný plot s Tureckom: Pripravuje sa na ďalšiu vlnu migrantov!
Grécka vláda plánuje rozšíriť hraničný plot pozdĺž rieky Evros v rámci prípravy na novú vlnu migrantov, informuje spravodajský portál Breitbart. Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | Timotej Dudka