Vodič v Jeruzaleme vrazil do skupiny ľudí, vrátane 12 vojakov. Incident sa vyšetruje ako teroristický útok
06 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Polícia hľadá podozrivého, ktorý utiekol z miesta činu potom, čo narazil autom do skupiny ľudí v Jeruzaleme, pričom zranil 12 vojakov Izraelských obranných síl (IDF) a dvoch ďalších ľudí. Tento incident je vyšetrovaný ako teroristický čin. Informuje portál The Times of Israel.


Podozrivý vrazil do skupiny ľudí vysokou rýchlosťou vo štvrtok ráno 2:00 miestneho času. IDF uviedla, že jeden z 12 zranených vojakov utrpel vážne zranenia.



Hovorca IDF Hidai Zilberman povedal miestnym médiám, že jednotky boli na hliadke pri západnom múre v Jeruzaleme. Keď k útoku došlo, stáli na chodníku vedľa First Station, obľúbeného zábavného centra. Zilberman vysvetlil, že k nárazu došlo „takmer okamžite“, takže vojaci nemali čas použiť svoje zbrane a naháňať vozidlo.

Incident je vyšetrovaný ako teroristický útok, uviedol hovorca polície Micky Rosenfeld. Polícia začala pátranie po vodičovi, ktorý okamžite opustil miesto činu. Podľa IDF je podozrivý Palestínčan. Miestne médiá informujú, že jeho auto bolo nájdené v palestínskom meste Beit Jala 10 km južne od Jeruzalema.

USA otestovali tento rok prvú medzikontinentálnu balistickú raketu (FOTO)
Novovytvorená americká organizácia Space Force (vesmírne sily) otestovala v stredu medzikontinentálnu balistickú raketu Minuteman III (ICBM). Informuje o tom portál CBS. Čítať ďalej
05 | 02 | 2020 | Marek Molnár