VIDEO: Na indickom veľtrhu zbraní sa predviedol ruský delostrelecký systém AU-220M
05 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Medzi vyspelými zbraňovými systémami, ktoré boli predvedené na veľtrhu DefExpo India 2020, vynikol automatický delostrelecký systém s kanónom s priemerom 57 mm, ktorý je schopný zostreliť bezpilotné lietadlá. Sám vývojár publikoval video stroja v akcii. Informuje portál RT.


Automatický delostrelecký systém AU-220M je diaľkovo ovládaný modul vyzbrojený s kanónom s priemerom 57 mm a guľometom 7,62 mm. Stroj je plný senzorov, stabilizačných zariadení a ďalšieho vybavenia.



Vývojárom je spoločnosť Uralvagonzavod, ktorá tvrdí, že jej produkt bude pridaný medzi budúce ruské pechotné bojové vozidlá, čím pridá na sile ruského arzenálu. Testovacie video ukazuje pozemné využitie systému.

Zbraň AU-220M môže vystrieľať celú svoju muníciu 80 nábojov za jednu minútu a má dosah až 14,5 km. Ak sa použijú riadené strely, dokáže efektívne odstrániť nízko letiace drony, či iné malé lietadlá. Veľkou výhodou je to, že stroj môže byť ovládaný na diaľku.

Tento systém bol prvýkrát predstavený medzinárodnému publiku v Spojených arabských emirátoch v roku 2015 a momentálne je predstavený v indickom Lucknow, na päťdňovom veľtrhu vojenského arzenálu.

Loď v Japonsku je uviaznutá s 3700 ľuďmi na palube kvôli 10 pacientom infikovaným koronavírusom (VIDEO+FOTO)
Japonsko potvrdilo približne 10 ďalších infikovaných ľudí koronavírusom medzi cestujúcimi na výletnej lodi s 3700 ľuďmi na palube. Celá loď ostáva v karanténe aj so zdravými cestujúcimi. Informuje spravodajský portál The... Čítať ďalej
05 | 02 | 2020 | Marek Molnár