USA varujú občanov pred sexuálnym násilím v Španielsku
05 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Španielska vláda v posledných piatich rokoch zaznamenáva stabilný nárast počtu sexuálnych útokov, čo vedie americkú ambasádu k tomu, aby vyslala bezpečnostnú výstrahu. Informuje CNN.


USA radia svojim občanom, aby pri návšteve alebo štúdiu v Španielsku prijali bezpečnostné opatrenia proti sexuálnym útokom, a to na základe bezpečnostného varovania vydaného veľvyslanectvom USA v Španielsku.

Podľa varovania španielske ministerstvo vnútra oznámilo „ neustále stúpajúci počet sexuálnych útokov za posledných päť rokov na vnútroštátnej úrovni “. „Zahŕňa to nárast sexuálnych útokov proti mladým návštevníkom z USA a študentom v celom Španielsku,“ dodáva varovanie.

Táto rada vychádza z údajného znásilnenia troch amerických žien v meste Murcia na juhovýchode Španielska na Silvestra.

„Pre občanov USA, ktorí sa stali obeťami sexuálneho násilia v Španielsku, môže byť veľmi zložité orientovať sa v miestnom systéme trestného súdnictva, ktorý sa výrazne líši od systému v USA,“ uviedlo varovanie veľvyslanectva. Hromadné protesty v Španielsku nasledovali po kontroverznom rozhodnutí v novembri, pri ktorom boli obvinení zo sexuálneho útoku, hoci vyhlásenie na webovej stránke barcelonského súdu opisuje mužov, ktorí sa striedajú a vykonávajú sexuálne akty na mladistvom v bezvedomí.

Podľa španielskeho práva možno sexuálny útok klasifikovať ako útok alebo znásilnenie, iba ak páchateľ použije násilie alebo zastrašovanie.

Singapurský doučovateľ dostane viac ako 10 rokov väzenia za znásilnenie žiačky základnej školy
V priebehu niekoľkých školských hodín sa učiteľ na voľnej nohe a jeho neplnoletá študentka začali viac baviť, až to prerástlo k vzťahu, ktorý zahŕňal všetko, čo by vzťah mal mať. Informuje o tom portál South Morning China... Čítať ďalej
05 | 02 | 2020 | Marek Molnár