Stiahnite sa z pozorovacích miest, inak Turecko urobí to, čo je potrebné, hrozí Erdogan
05 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Damask musí stiahnuť svoje jednotky z tureckých pozorovacích miest v Idlibe, inak bude čeliť odvetným opatreniam, uviedol prezident Recep Tayyip Erdogan. Informuje spravodajský portál The Washing Post.


Turecký prezident vyhlásil, že to, čo sa stalo v pondelok, nemôže pokračovať. Erdogan pritom odkazoval na stret tureckých a sýrskych jednotiek v severozápadnej Sýrií.

Erdogan požadoval, aby sýrska vláda do konca mesiaca stiahla svoje jednotky z tureckých pozorovacích staníc v Idlibe. Uviedol tiež, že ak sa tak nestane, turecké jednotky donútia Damask ustúpiť, a to nasadením armády a bojových lietadiel.

Pri útoku sýrskeho delostrelectva zahynulo niekoľko tureckých jednotiek po tom, čo Ankara bez predchádzajúceho upozornenia presunula svoje jednotky do Sýrie. Incident spustil odvetné bombardovanie na sýrsku armádu.

Následne Erdogan a ruský prezident Vladimir Putin spolu viedli telefonický rozhovor v snahe znížiť napätie, pričom súhlasili s posilnením koordinácie v Sýrii.

Singapurský doučovateľ dostane viac ako 10 rokov väzenia za znásilnenie žiačky základnej školy
V priebehu niekoľkých školských hodín sa učiteľ na voľnej nohe a jeho neplnoletá študentka začali viac baviť, až to prerástlo k vzťahu, ktorý zahŕňal všetko, čo by vzťah mal mať. Informuje o tom portál South Morning China... Čítať ďalej
05 | 02 | 2020 | Marek Molnár