Vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka majú vypovedať psychiatri a psychológovia
04 | 02 | 2020 I TASR

Vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka majú v utorok vypovedať súdni znalci z odboru psychiatrie a psychológie. Obhajca Aleny Zs. Štefan Neszméry žiada preto vylúčiť verejnosť. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) je v utorok prítomný z obžalovaných iba Tomáš Sz. Na lavici pre svedkov čaká psychológ Anton Heretik.


Neszméry žiadosť zdôvodnil nesúhlasom obžalovanej s tým, aby sa verejnosť oboznamovala s jej zdravotným stavom. Súhlas podľa neho zo zákona udeliť musí, odvolával sa aj na GDPR.

V pondelok (3. 2.) vypovedali pred ŠTS znalci, svedkov obžaloba nateraz vyčerpala. Svoje znalecké posudky vysvetľovali lekárka, antropologička, chemik a dvaja znalci z oblasti balistiky.

Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav M., v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian K., sprostredkovateľka Alena Zs. a jeden z vykonávateľov Tomáš Sz. naďalej trvajú na svojej nevine.