Podnikateľa Molnára usmrtili strely do hlavy
03 | 02 | 2020 I SITA

Podnikateľa Petra Molnára usmrtili dve strely do hlavy, ktoré mu spôsobili devastačné poranenia mozgu. Uvádza sa to v znaleckom posudku súdnej lekárky Michaely Rendekovej, ktorý dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku prečítal prokurátor. „Smrti menovaného by nebolo možné zabrániť ani včasným poskytnutím prvej pomoci,“ uviedla v posudku lekárka. Smrť Molnára pritom stanovila na 16. decembra 2016 približne o druhej hodine ráno. Podľa posudku tiež súdna lekárka pri pitve nezistila u Molnára chorobu, ktorá prispela k jeho smrti.


Z účasti na vražde podnikateľa z Kolárova je obžalovaný Tomáš Sz. Miroslav M., ktorý sa priznal, že ho zastrelil, je vyčlenený na samostatné konanie. Dôvodom na lúpežné prepadnutie Molnárovho domu podľa Miroslava M. bolo, že sa k nim dostala informácia, že má doma uložených 70-tisíc eur. To, že sa Molnár poznal s Tomášom Sz., bolo údajne dôvodom na jeho vraždu. Spomenuté peniaze v jeho dome nakoniec páchatelia nenašli.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v prípade vrážd Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej, Petra Molnára a ďalších skutkov pôvodne obžalobu na Tomáša Sz., Miroslava M., Alenu Zs. a Mariana K. Miroslava M. však dnes vyčlenili na samostatné konanie, keďže pred súdom priznal vinu.

Všetci obžalovaní sú stíhaní väzobne, u Mariana K. je však dôvodom kauza údajného falšovania zmeniek v hodnote desiatok miliónov eur. Obžaloba v tomto prípade bola podaná pre šesť skutkov, z toho dve úkladné vraždy. Jedna sa týka Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, druhá podnikateľa Petra Molnára z Kolárova z roku 2016 (v tomto prípade sa obžaloba týka iba Miroslava M. a Tomáša Sz.).

V prípade uznania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie.