Ruské lietadlo S7 pristalo po tom čo na palube ohásili bombu

Na letisku v Domodedeve v Moskve bolo uzemnené lietadlo po tom, ako sa žena na palube lietadla začala vyhrážat že sa vyhodí do vzduchu. Informuje portál DW.


Ruská letecká spoločnosť S7 vo štvrtok uviedla, že jedno z jej lietadiel bolo nútené vykonať núdzové pristátie na moskovskom letisku Domodedovo.

Pristátie bolo vykonané po tom, čo sa jedna z cestujúcich postvila do uličky a oznámila, že má na sebe výbušné zariadenie, uviedla letecká spoločnosť. Lietadlo bolo na ceste do Moskvy z mesta Simferopol na Krymskom polostrove.

Podľa tlačovej agentúry Interfax bola žena zadržaná políciou. Podľa tlačovej agentúry TASS sa u nej nenašli žiadne výbušniny.

S7 uviedla, že lietadlo pristávlo bezpečne, ďaleko od iných lietadiel a pohotovostné služby a personál letiskovej bezpečnosti sa ponáhľali, aby ho zaistili. V tomto okamihu neposkytla žiadne ďalšie informácie.

Americké vojenské lietadlo havarovalo v Afganistane
Prebieha vyšetrovanie s cieľom zistiť, čo spôsobilo pád amerického vojenského lietadla v afghanskej provincii Ghazni v pondelok, potvrdil hovorca ozbrojených síl USA v Afganistane a dodal, že neexistuje žiaden náznak, že lietadlo bolo zničené... Čítať ďalej
29 | 01 | 2020 | Dominik Simon