Matovič na Danka: „...a ja, že čo je ten tr*ko taký stečený z krvi“
30 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová

Zvláštnym spôsobom zareagoval predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič na margo komunikácie predsedu Národnej rady Andreja Danka (SNS) s Alenou Zsuzsovou, obžalovanou v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.


„Tak vás bozkávam všade a nekonečne sa teším, Danko svojej Zsuzsu, ... a ja, že čo ten tr*ko je taký stečený z krvi.“  Jeho ironickú poznámku zverejnil cas.sk.


Mimoparlamentné politické strany KDH a Za ľudí vyzvali predsedu Národnej rady na odstúpenie z funkcie. „V súvislosti so zverejnením telefonátu Andreja Danka s Alenou Zsuzsovou ho KDH vyzýva, aby okamžite odstúpil z funkcie predsedu NR SR,“ uviedol hovorca kresťanských demokratov Stanislav Župa.


Strana Za ľudí žiada Danka, aby vysvetlil podozrenia z kontaktov s osobou obžalovanou z viacerých vrážd. "Zároveň by sa mal verejnosti ospravedlniť za klamstvá a bezodkladne odstúpiť z pozície predsedu parlamentu," komentovala podpredsedníčka strany a nezaradená poslankyňa NR SR Veronika Remišová.


Mimoparlamentná koalícia PS-Spolu poukázala na to, že „rezignovaný, zdiskreditovaný a skorumpovaný je však nielen Andrej Danko, ale aj všetky ministerstvá, ktoré štyri roky viedla SNS." SaS pochválila médiá za zverejnenie komunikácie.


O tri roky budeme sedieť na koaličnej rade v zátoke, písal Marian K. Andrejovi Dankovi
O tri roky budeme sedieť na koaličnej rade v zátoke, písal Marian K. predsedovi Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany (SNS) Andrejovi Dankovi. Informáciu priniesol spravodajský portál Denníka N, pričom zverejnil aj obsah správ. Čítať ďalej
29 | 01 | 2020 | TASR