Loď ktorá pred 100 rokmi doslova zmizla v Bermudskom trojuholníku bola nájdená!
30 | 01 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Pred sto rokmi záhadne zmizla v Bermudskom trojuholníku loď SS Cotopaxi, ktorá v roku 1925 vyplávala z mesta Charleston v Južnej Karolíne a mala namierené do kubánskej Havany. Tam sa však už nedostala. Na palube bolo tridsaťdva ľudí, ktorí zmizli v Atlantiku. Neboli však nájdené žiadné telá nenašli sa ani žiadne trosky. Morskí biológovia teraz tvrdia, že sa im vrak lode podarilo vypátrať!


V roku 1977 nakrútil slávny režisér Steven Spielberg sci-fi film Blízke stretnutie tretieho druhu, ktorý bol ocenený Cenou Akadémie. Vo filme figuruje aj slávna loď SS Cotopaxi, ktorá v roku 1925 zmizla uprostred Atlantického oceánu potom, čo vyplávala z prístavu v meste Charleston ležiacom v americkom štáte Južná Karolína. O prípade informoval britský Mirror.

Loď s tridsaťpäť pasažiermi na palube mala namierené do prístavu v Havane. Svoju plavbu však nikdy nedokončila. Čo sa s ňou stalo, je záhadou. Oceán nevyplavil ani telá obetí, ani trosky lode. Niektorí tvrdili, že za zmiznutím stojí legendárny Bermudský trojuholník, v ktorom zmizli už desiatky lodí a lietadiel. Teórií ohľadom zmiznutia SS Cotopaxi vzniklo mnoho. Jedna z nich napríklad tvrdí, že v roku 2015 sa loď objavila vo vojenskej zóne na pobreží Kuby. Táto informácia však bola neskôr vyvrátená.

Kým Spielberg vo filme nechal záhadne zmiznutú loď "vyplaviť" v púšti Gobi, kam ju mali umiestniť mimozemšťania, morskí biológovia tvrdia, že plavidlo po sto rokoch od jeho zmiznutia našli pri pobreží Floridy. Záhada zmiznutia SS Cotopaxi nedá spať morskému Biologovi Michaelovi Barnettovi.

"Vieme, že sa počas plavby niečo stalo, pretože začiatkom decembra volali o pomoc s tým, že sú v núdzi. Nikdy sa nenašli trosky. Nikdy sa nenašli záchranné člny, tela, a tak podobne. Loď jednoducho zmizla. Takže sa snažíme zistiť, čo sa stalo, " uviedol Barnet pre server Newsweek s tým, že jeho hlavným záujmom sú vraky navždy pochované na morskom dne.

"Rád vyrazím von a snažím sa identifikovať vraky, pretože každý z nich má fascinujúci príbeh. Som proste veľa zvedavý chlapec, " povedal s tým, že sa im podarilo lokalizovať vrak blízko miesta Bear Wreck (Medvedieho vraku), ktorý leží pri meste St. Augustine, čo bol prosperujúci prístav na Floride za čias kolonializmu.

Tamojšie vody sú plné vrakov lodí, ktoré sa tam potopili hlavne v období 16.-17. storočia. Barnettovi sa v starých záznamoch v archívoch podarilo zistiť, že loď sa prvý decembrový deň nachádzala kúsok od floridského pobrežia. Ten deň podľa záznamov o počasí prišla búrka, čo vysvetľuje núdzové signály, ktoré loď vyslala, než sa potopila.

MIMORIADNE: Boh existuje! Je to už aj vedecky potvrdené
Profesor Baškirskej univerzity preukázal existenciu jedinej „Vyššej sily“ podmieňujúcej vzájomné vzťahy všetkých objektov vo Vesmíre Čítať ďalej
21 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič