Izraelčanka odsúdená za pašovanie drog dostala od Putina milosť
30 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Mladá Izraelčanka Naama Issacharová, ktorá si mala pôvodne odpykať trest za mrežami až sedem rokov za nezákonné držanie drog, sa vracia domov, vďaka prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý ju omilostil. Informuje o tom portál CNN.


Issacharová bola oficiálne prepustená z ruskej väznice už vo štvrtok, potvrdila to ruská Federálna väzenská služba (FSIN). Žena sa vráti do Izraela lietadlom izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, ktorý je aktuálne na krátkej návšteve v Moskve.

Začiatkom stredy sa Vladimir Putin rozhodol omilostiť Izraelčanku z „humanitárnych dôvodov“. Issacharovej matka poďakovala Netanjahuovi „za jeho diplomatické odhodlanie a veľké úsilie“ a Putinovi „za prejav milosrdenstva“.

Izraelčanku s americkým občianstvom, zadržali 9. apríla 2019 v tranzitnej zóne moskovského letiska Šeremetievo, keď sa vracala z Naí Dillí do Tel Avivu. V batohu, ku ktorému v tejto časti letiska ani nemala prístup, sa našlo 9,6 gramu hašiša.

Súd v meste Chimki pri Moskve túto 25-ročnú ženu v októbri odsúdil na 7,5 roka väzenia, keď ju uznal za vinnú z pašovania drog a ich prechovávania.

AKTUALIZOVANÉ: Rusko uzavrie hranicu s Čínou kvôli šíreniu koronavírusu
Ruský premiér Mikhail Mishustin podpísal rozkaz uzavrieť hranicu s Čínou na Ďalekom východe. Podľa úradníkov prezidenta Vladimira Putina sa robí všetko, čo je v ich silách, aby sa zabránilo šíreniu nového koronavírusu. Informuje o tom portál... Čítať ďalej
30 | 01 | 2020 | Marek Molnár