Kalifornskí učitelia žalujú spoločnosť Delta po tom, ako ich lietadlo vypustilo palivo na školy
18 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Štyria učitelia z Kalifornie podali žalobu na spoločnosť Delta Airlines po tom, čo Boeing 777 vypustil palivo na niekoľko škôl v blízkosti Los Angeles, pričom zranil personál školy a niekoľko desiatok detí. Informuje o tom spravodajská agentúra CBS.


V piatkovej žalobe, ktorá bola podaná advokátkou Gloriou Allredovou, sa uvádza, že posádka lietadla Delta Flight 89 zanedbala vypustenie paliva a zasiahla toxickými látkami učiteľov a študentov, ktorí dostali "závrat a nevoľnosť".

"Pilot spoločnosti Delta Airlines lietajúci v relatívne nízkej nadmorskej výške cez jasnú oblohu vypustil obrovské množstvo toxického paliva na školy, v ktorých sa nachádzali učitelia a deti," uviedla Allredová na tlačovej konferencii v piatok.

Štyria učitelia, ktorí v tomto prípade požiadali o anonymitu, sú zamestnanci základnej školy Park Avenue Elementary.

Zatiaľ čo žiadne zranenie nevyžadovalo pohotovostnú liečbu, minulý utorok bolo pri bizarnej nehode zranených približne 60 študentov a zamestnancov zo šiestich rôznych škôl, pričom jeden z učiteľov Park Avenue po incidente utrpel „opakujúce sa príznaky".

"Začal som cítiť ľahké mrholenie na vlasoch, na tvári, na tele - myslel som si, že začalo pršať. A potom som začal cítiť vôňu paliva,“ povedal na tlačovej konferencii jeden učiteľ, ktorý na Park Avenue Elementary učí 21 rokov.

„Ó, môj Bože, musí to byť teroristický útok. Jediné, čo som mohol urobiť, bolo myslieť na to, aby som zaistil bezpečnosť mojich študentov ... pretože kričali a plakali," pomyslel si zranený učiteľ.

VIDEO: Lietadlo vypustilo palivo na školy, čím zranilo až 60 ľudí
Šesťdesiat ľudí muselo byť ošetrených po tom, čo osobné lietadlo vypustilo palivo na niekoľko škôl, počas toho, ako sa snažilo núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku v Los Angeles. Informuje o tom spravodajská agentúra CNN. Čítať ďalej
15 | 01 | 2020 | Marek Molnár