O prepustení odsúdeného Františka Salingera dnes súd nerozhodol
17 | 01 | 2020 I SITA

Okresný súd v Trnave dnes nerozhodoval o podmienečnom prepustení odsúdeného Františka Salingera na slobodu, pretože nemal obhajcu. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová, súd odročil verejné zasadnutie na neurčito s tým, že odsúdenému určil lehotu na zvolenie si obhajcu. V prípade, že si v stanovenej lehote obhajcu nezvolí, ustanoví mu ho súd.


Kedysi obávaný muž žilinského podsvetia František Salinger sa snažil dostať na slobodu už vlani, v septembri však stiahol svoju žiadosť o podmienečné prepustenie. Z verejného zasadnutia vtedy vyplynulo, že prepustenie Salingera súbežne žiada isté občianske združenie, ktoré ponúklo aj záruku za dovŕšenie nápravy odsúdeného.

Meno Františka Salingera sa dostalo do povedomia verejnosti predovšetkým pre výbuch telefónnej búdky v Žiline z júla 1998. Pri tomto mafiánskom akte prišli o život traja nevinní ľudia, ktorí s mafiou nemali nič spoločné. V súčasnosti si odpykáva trest za brutálnu popravu mafiánskeho bieleho koňa. Odsúdený bol na 13 rokov za mrežami.