"Dobrý vzťah" medzi Trumpom a Kimom nestačí na obnovenie rozhovorov, tvrdí Severná Kórea
11 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Severná Kórea sa nebude zapájať do vyjednávania s USA, pokiaľ Spojené štáty nepristúpia k skutočným ústupkom, uviedlo severokórejské ministerstvo zahraničia, pričom dodalo, že Washington ich „oklamal“ a „držal v dialógu“, ktorý bol strata času. Informuje o tom spravodajský portál BBC.


"Dobrý osobný vzťah" medzi Kim Čong-unom a Donald Trumpom nestačí na to, aby sa tieto dve krajiny niekam dostali.


„Hoci má vodca Kim Čong-un o americkom prezidentovi Trumpovi dobré osobné pocity, sú stále len osobné,“ uvádza sa vo vyhlásení, pričom sa dodáva, že vodca krajiny „nebude diskutovať o štátnych záležitostiach na základe osobných pocitoch.“

Rokovania medzi Washingtonom a Pchjongjangom, ktoré prekvitali v roku 2018 a začiatkom roku 2019, sa ukázali pre Severnú Kóreu ako strata času. Rozhovory boli pozastavené v marci 2019.

"Spojené štáty americké nás oklamali, keďže sme s nimi viedli dialóg viac ako rok a pol, ktorý bol v konečnom dôsledku stratený čas," prehlásilo severokórejské ministerstvo zahraničia.

Kórea nepredloží žiadne nové veľkorysé návrhy, ako to urobila predtým - napríklad demontáž jadrových zariadení výmenou za zrušenie sankcií - a tiež sa nebude usilovať o začatie rozhovorov s USA až dovtedy, pokým Washington neurobí skutočné ústupky.

Na Floride zatkli Iránčana s mačetou a nožmi. Išlo o odmenu za Trumpovu hlavu?
Polícia z Palm Beach zatkla muža vyzbrojeného radom nožov v blízkosti Trumpovho rekreačného strediska Mar-a-Lago. Americké médiá zdôraznili, že podozrivý je iránskym štátnym príslušníkom, a že jeho údajný motív bola "neexistujúca odmena" za... Čítať ďalej
11 | 01 | 2020 | Marek Molnár