Matovič Kisku ohľadom opozičného obeda kontaktoval, ten vraj povedal, že je to pasé
07 | 01 | 2020 I SITA

Tvrdenie, že líder hnutia OĽaNO Igor Matovič sa nezúčastnil dnešného spoločného obeda predstaviteľov opozície napriek pozvaniu, podľa neho nie je pravda.


Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení Matoviča, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca hnutia Matúš Bystriansky, pozvanie od predsedu strany Za ľudí Andreja Kisku Matovič zaregistroval v pondelok na obed, pričom Kisku podľa vlastných slov ihneď kontaktoval. „Na moju otázku, čo je to za obed, na ktorý pozýva, mi však odpísal ‚To už je pasé'," uviedol Matovič.

Zdravotníctvo, školstvo a spravodlivosť patria medzi priority opozície. Uviedli to predstavitelia opozičných strán dnes na tlačovej besede po spoločnom novoročnom obede. Strany Sloboda a Solidarita, Za ľudí, Kresťanskodemokratické hnutie a koalícia Progresívne Slovensko/Spolu - občianska demokracia sú zároveň súčasťou paktu o neútočení.

Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič sa podľa ostatných predstaviteľov opozície nezúčastnil novoročného obeda, aj keď ho naň exprezident Andrej Kiska pozval.