Balón s vianočným prianím zázračne pristál na dvore ruského dedinčana, ktorý dokázal, že Santa je skutočný (FOTO)
02 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Balón cestoval z malého rakúskeho mesta do horskej dediny v ruskom severnom Kaukaze viac ako 2 500 km, čo vytvorilo jeden z najúžasnejších vianočných príbehov minulého roku.


Amin, farmár z dediny Krasny Kurgan v ruskej južnej Karachajsko-Čerkesskej republike, sa stal skutočným Santom, informuje o tom spravodajský portál RT.

Príbeh ako z rozprávky začal v polovici decembra, keď Amin spozoroval biely balón pristávajúci z neba priamo na jeho dvor. Farmár sa zaujímal o neobvyklého „votrelca“ a zistil, že je k nemu priložený rukou napísaný list.

"Pochopil som, že to bolo napísané dieťaťom, ale keďže list bol v cudzom jazyku, nevedel som čo sním mám ďalej robiť," uviedol Amin.

Avšak Amina list zaujal, tak požiadal svojich priateľov, aby správu rozlúštili. Nakoniec zistil, že list bol posolstvom pre Santa Clausa a cudzí jazyk bola nemčina. List napísala Sophia, deväťročné dievčatko z rakúskeho mesta Oberndorf bei Salzburg, približne 17 km severne od Salzburgu.

&id=100002310601419

V liste Sophia napísala, že sníva o tom, že bude mať šaty ako princezná z rozprávky, stan v tvare stredovekého hradu a hoverboard, spolu s „láskou pre celý svet“, aby sa ľudia toľko „nehádali".

Akonáhle sa dozvedel čo je obsahom listu, Amin nemohol nečinne sedieť a rozhodol sa prevziať Santove povinnosti, očividne si myslel, že to bol osud, ktorý mu balón priniesol.

Darčeky boli pre poľnohospodára dosť drahé, preto požiadal svojich priateľov o pomoc, pričom väčšina z nich dychtila po účasti na vianočnom zázraku.

"Všetci moji priatelia - odkiaľkoľvek, vrátane Moskvy - rýchlo poslali peniaze," uviedol a dodal, že to bol závod s časom, pretože "sme sa mali uistiť, že sa tam darčeky dostanú do 24. decembra".

Nie všetky rozprávky majú šťastný koniec, ale táto mala. Herec vystupujúci ako Santa odovzdal darčeky šťastnému dievčaťu v jej rodnom meste. Sophia a jej rodina boli ohromení, keď ich kontaktovali ľudia, ktorí pomohli Aminovi nájsť dievča a splniť jej sny. Sophia prehlásila miestnym médiám, že sa chce začať učiť rusky. Sophia tiež odhalila, že budúci rok rozhodne pošle ďalší balón s vianočnými prianiami, aby zistila, kde skončí tentoraz.

Požiar zabil v nemeckej zoo viac ako 30 zvierat. Údajne ho spôsobil silvestrovský ohňostroj (VIDEO)
Požiar, údajne spôsobený silvestrovským ohňostrojom, spálil celý trakt, v ktorom žili šimpanzy, orangutany, gorily, ale aj kalone a rôzne vtáky. Pri tejto tragédií zomrelo viac ako 30 zvierat. Čítať ďalej
02 | 01 | 2020 | Marek Molnár