Kim Čong-un žiada o „pozitívne a ofenzívne“ opatrenia na zaistenie bezpečnosti Severnej Kórey počas zastavených rozhovorov s USA
30 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Severokórejský líder Kim Čong-un nariadil Pchjongjangu, aby posilnil bezpečnosť, keďže rozhovory so Spojenými štátmi o odstránení jadrových zbraní sa blížia ku koncu.


Kim na stretnutí predstaviteľov vyšších robotníckych strán vyhlásil, že by sa mali podniknúť kroky na posilnenie zahraničných vecí, ako aj zbrojárskeho a vojenského priemyslu krajiny.

Tiež uviedol, že táto politika bude slúžiť ako „pozitívne a útočné opatrenie na úplné zabezpečenie suverenity a bezpečnosti krajiny,“ informovali o tom v pondelok štátne médiá KCNA.

Rokovania so Spojenými štátmi o jadrovom programe Severnej Kórey sa v posledných mesiacoch zastavili, pričom Pchjongjang stanovil konečný termín, do ktorého má Washington prijať menej prísny prístup k tejto otázke. Spojené štáty prisľúbili zmierniť sankcie výmenou za úplné odstránenie jadrových zbraní - návrh, ktorý Severná Kórea dôrazne odmietla.

Severná Kórea vykonala v posledných týždňoch sériu raketových testov. Pred vianočnými sviatkami Kim varoval USA, že môžu dostať „vianočný darček“.

Meteor? UFO? Záhadná ohnivá guľa preletela nočnou oblohou (VIDEO)
Ohnivá guľa, ktorá preletela nočnou oblohou, bola zachytená vo viacerých videách obyvateľmi ostrovu Guam. Avšak aký je pôvod tohto objektu? Čítať ďalej
29 | 12 | 2019 | Marek Molnár