VIDEO: 5 Židov bolo bodnutých pri útoku na rabínov dom počas sviatku Chanuka
29 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Najmenej päť ľudí utrpelo viacnásobné zranenia bodnutím pri strašnom mačetovom útoku počas osláv židovské sviatku Chanuka v rabínskom dome vedľa synagógy v Monsey v New Yorku.


Páchateľ sa dostal do domu rabína Rottenberga Shula okolo 21:50 miestneho času, vyzbrojený mačetou začal sekať a bodať ľudí. Keď sa ľudia snažili utiecť, začal ich prenasledovať.



Podľa niektorých správ sa páchateľ pokúsil dostať aj do susednej synagógy, avšak ľudia boli vo vnútri zabarikádovaní, takže sa mu to nepodarilo a utiekol z miesta činu v striebornom vozidle.



Následne ho newyorská polícia zatkla, keď narazila na auto, ktoré sa zhodovalo s popisom vozidla použitého na útek zo synagógy.

Podľa miestnej rady ortodoxných Židov pre verejné záležitosti existuje najmenej päť obetí - všetci sú chasidskí Židia. Zatiaľ nie je jasné, či bol niekto zabitý, ale najmenej dvaja Židia v nemocnici sú údajne v kritickom stave.



Pri výbuchu bomby v Somálsku zahynulo najmenej 50 ľudí (VIDEO+FOTO)
V sobotu vybuchla bomba pripevnená na aute v bezpečnostnom kontrolnom stanovisku v somálskom hlavnom meste Mogadišo, pri ktorej zahynulo najmenej 50 ľudí. Medzi obeťami sú hlavne vysokoškolskí študenti. Čítať ďalej
28 | 12 | 2019 | Marek Molnár