V AHL dve asistencie Studeniča pri prekvapujúcom triumfe Binghamptonu
29 | 12 | 2019 I SITA

V bohatom sobotňajšom programe zámorskej hokejovej AHL sa nestratili ani Slováci. Bodovo sa presadili dvaja a jeden z nich sa postaral o veľké prekvapenie.


Útočník Marián Studenič asistoval pri oboch góloch tímu Binghampton Devils nad Rochestrom Americans 2:0. "Diabli" sú napriek triumfu stále na poslednom 16. mieste v tabuľke Východnej konferencie, v sobotu si však pripísali skalp lídra hodnotenia "východu". Dvadsaťjedenročný odchovanec skalického hokeja v tejto sezóne odohral v AHL 19 duelov a na svojom konte má dva presné zásahy a štyri gólové prihrávky.

O čosi viac sa v tomto ročníku darí Adamovi Ružičkovi, ktorý má v 28 zápasoch Stocktonu Heat bilanciu 5 gólov a 8 asistencií, V tejto štatistike je už zarátaný aj sobotňajší gól pri prehre s Bakersfieldom Condors 3:4. Stockton je v tabuľke Západnej konferencie tretí.

Najproduktívnejším Slovákom v tejto sezóne AHL je zatiaľ Róbert Lantoši z Providence Bruins, ktorý v 31 súbojoch nazbieral 23 bodov (9+14), iba o jeden bod menej má jeho klubový spoluhráč Peter Cehlárik (9+13).